10 almás finomság: ezek a kedvenceim
Itt van az ősz, és az alma szezonja. Nincs is jobb ilyenkor, mint elkészíteni egy finoman illatozó, nagymamás időket idéző almás sütit.
Mivel a kertünkben szépen teremnek az almafák, egész őszre, télre való almánk van, amit változatosan használunk fel. Persze nyersen is imádjuk, de sütiben, ivólevekben, sőt szárítva, és gumicukor formában is szeretjük.
Mutatom a kedvenc receptjeinket, melyeket a képre, vagy a recept névre kattintva érhettek el.
Ősszel az almát sem árt bundába öltöztetni. Ez pedig a legfinomabb bunda, amit valaha almával ettem.
A kevésbé édesszájúak kedvence. Az almát titkon tartalmazza, így az almás süti miatt fanyalgó gyerkőcnél is bevethetjük. A recept Gizi mamától való, egyszerűen tökéletes.
A régimódi almás pite modern megjelenést kapott, így már a szállítása sem okoz gondot: vihetjük uzsonnára, tízóraira is.
A hétvégék azért jók, mert nem kell rohanni, lehet kicsit lustálkodni, kényelmesen reggelizni, pizsamában tölteni a fél napot.
Együtt tévézni a gyerekekkel, kártyázni, társasozni és finomat uzsonnázni egy mézes tea mellett. Valami édeset, langyosat, fincsit, finom illatút, amivel nincs sok macera. Mondjuk egy rózsát? ?
És mivel almaszezon van, miből másból készülne, mint almából.
Az almafánk egyszerű, gyorsan elkészül, nem kell keleszteni, és nagyon finom, ja, és még nekem is sikerül. Ennél többet nem várhatok el tőle.
Megboldogult egyetemista koromban ismertem meg Mancika nénit, aki egy halom olyan praktikát tudott, amelyek nekem akkor furcsának tűntek: kávézaccot szórt a virágföldre, körömvirág szirmot disznózsírba morzsolt, és almahéj teát készített. Ez a tea az én kedvence is lett.
Ez a likőr azoknak fog ízleni, akik nem bánják, ha a jófajta házi almáspite ízt folyadék formában csurgathatják le a torkukon, és azt sem, hogy a folyamatot egy kis extra szemcsillogással fejezik be.
Igazi vitaminbomba ősszel, 3 olyan összetevővel, amik egymásnak vannak teremtve. Az egyik az alma. A másik kettő kiderül a receptből.
Az egész azzal kezdődött, hogy manapság gyakran préselünk gyümölcsleveket. Most is ott mosolygott a gyönyörű piros alma az asztalon, és azt kiabálta, hogy préseljük ki.
A hűvös estéken olyan jólesik egy kicsit begyújtani a sütőt és élvezni a sült alma, karamell, fahéj illatát.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.