recept

Napsugár a poharadban

Vitaminbomba ősszel, otthon is.

Mostanában rászoktunk a frissen facsart levekre, köszönhetően Anitának, aki közös nyaralásunk alkalmával sorra készítette a jobbnál jobb leveket.

Ráadásul, a kertünkben megterem a gyümölcs és a zöldség is , így már csak facsarni kell. Mondanom sem kell, hogy ezek az italok tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, és ráadásul nagyon finomak is.

Vörös démon

04_img_2832

A cékla-répa-alma hármasával kezdtük, amit egy kis homoktövis bogyóval bolondítottunk meg. Ez az ital a férjem kedvence lett, bár először nagyon ellenségesen méregette a céklát, amit ő nem szeret és kész.

Lehet, hogy a cékla színe az oka, ami állítólag nyugtató hatással van az idegeinkre, nem tudni, mindenesetre végül csak belement, hogy a lébe is kerüljön a vörös démonból.

Ezekről a hozzávalókról aztán kiderült, hogy egymásnak vannak teremtve, mint az a pár, aki az első szerelmes összenézés után tudja, hogy  együtt fogja leélni az életét.

Hozzávalók

1/8 cékla

1 közepes répa

8-10 db alma

egy-két maréknyi homoktövis bogyó

Tisztítás után mehet a gyümölcsprésbe.

Napsugár a poharadban

03_img_2864

A másik nagy kedvencünk olyan, mint a napsugár. Ettől az italtól egész nap ragyogni fogsz.

A homoktövist hozzá a lányommal szedtük, és bár a bokor nem adta könnyen a termését, szúrósan nézett a szüret közben, de azt kell, hogy mondjam, ez az ital megérte a megpróbáltatásokat.

Hozzávalók

1/3 rész homoktövis bogyó

2/3 rész szőlő, szemezve

 A megmosott bogyókat kipréseljük, és csillogó szemekkel elfogyasztjuk. 🙂

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük