család,  csináld magad,  DIY,  gyerek

5 perc DIY: szerelmes üzenet és virág papírgurigából

Egyszerű,  gyors, kedves.

Szerintem, amikor  Seth Wheeler 1883-ban szabadalmaztatta a gurigára feltekert WC-papírt, nem is sejtette, hogy a 21. század egyik kedvelt újrahasznosítható alapanyagát is létrehozta.

Papírgurigából ugyanis csaknem mindent el lehet készíteni. Vagyis mindent is.

Persze vannak, akik ódzkodnak ettől az alapanyagtól, nekik a papírtörlő gurigáját ajánlom.

Nálunk már számtalanszor előkerült, sokszor mentőötletként egy esős, szeles délután, amikor le akartam kötni a gyerekeket.

Legutóbb betűket készítettem belőle: és apró szilveszteri dekorként vetettem be.

Szerelemes üzenet papírgurigából

Ez a betűs ötlet szerelmes üzenetként is használható. Egyszerűen rajzoljuk fel a kívánt betűt, majd sniccerrel, kis ollóval vágjuk ki. Ehhez célszerű egy szögletes vagy hengeres lecet is segítségül hívni.

Lehet festeni is, de ne használjunk túl vizes festéket, mert a guriga deformálódhat. Az akrilfestékkel, hígítás nélkül jól festhető ez a felület.

A szilveszteri gurigákat festettem, de ezek most így natúr verzióban tetszenek. És igen, a felirat lehet magyar is, csak az sokkal hosszabb.

Papírtulipánok

Gyerekeknek jó kis kézműves elfoglaltság lehet, de akár apró ajándékként is készíthetik ezeket a tulipánokat nőnapra, anyák napjára például.

Elkészíteni nem bonyolult.  A virágot rajzoljuk fel a papírgurigára, majd kis ollóval vágjuk körbe: ezt végezhetik a gyerekek és felnőttek közösen.

Aztán jöhet a festés, amikor a gyerkőc szabadjára engedheti a fantáziáját. itt is arra kell ügyelni, hogy ne legyen túl vizes a festék.

TIPP: A képzeletünk szárnyalhat, bármilyen virágot készíthetünk, sőt cserepes virágokat is el tudok képzelni ezzel a technikával, például kaktuszokat.

Ez is papírguriga:

Filléres nyomda

Varázslatos kaleidoszkó házilag

Körmöcske fillérekből, házilag

Márc. 15.: kézműves ötletek gyerekeknek

Tojástartó papírnyuszi

10 húsvéti tojás, amit imádni fognak a gyerekek

Szép napot!

Fotók: saját ©.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük