gyerek,  március 15.,  Ünnep

Március 15. : Kézműves ötletek gyerekeknek

Hozzuk közel ezt az ünnepet a gyerekekhez, kézműveskedjünk az ünnep kapcsán.

A gyerekekkel itthon mi is mindig készítünk valamit, ami közben lehet kicsit beszélgetni a forradalomról. Íme néhány ötlet, mit készíthetsz a gyerekekkel.

A kisfiamhoz a huszárok állnak közelebb, így vele lovacskákat hajtogattunk, kardot készítettünk.

1

 Ennek az origami lónak az elkészítése nagyon egyszerű, az ovisok is elboldogulnak vele, az alábbi videó segítségével 2 perc alatt Te is megtanulhatod:

Persze lehet a huszárnak zoknilova is, ami aztán lovagolni is lehet: ráadásul a fél pár zokniknak is új funkciója lehet. Készítését itt találod.

SDC10373

A kardot papírgurigák, alufólia és hullámkarton segítségével készítettük.

4

 Két papírgurigát ragasztószalaggal összeragasztottuk, majd egy hullámkarton csíkból markolatot készítettünk, végül alufóliával vontuk be.

kard

A kislányommal a kokárdák kerülnek terítékre, nagy örömmel fércelte a nemzeti színű szalagot  még ovisként, és fűzte a gyöngyöket kisiskolásként. A fűzési mintát itt találod.

2

Nagyon fontos, hogy ezt az ünnepet, és a nemzeti közösségi tudatot közel hozzuk a gyerekekhez, ami viszont a mai világban nem is olyan egyszerű.

Ezért gondolom, hogy fantasztikus ötlet amit a Noémi, a noja design, megálmodója készített  gyermeke ovis csoportjának ajándékba: a  csoport jeleit mintázó kitűzőket, nemzeti színvilágban. Egyszerűen gyönyörűek!

noja

És itt egy újabb forradalmi ötlet: forradalmi kifestő Vámos Robitól, ide kattintva letölthetők.

marcius-15-vamos-robi-felhotlen-kifesto-NAGYOKNAK

Update: Piros oldalán találtok még letölthető, színezhető papírguriga sablont, és csodás színezőt is! ITT!

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz, 2 kivétellel, mely: noja design és Vámos Robi képe képe. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük