Bögrés palacsinta recept
Klasszikus palacsinta recept bögrésen: könnyed, lágy palacsinta gyorsan.
Ezt a receptet még az általánosban tanultam technika órán 🙂 , persze azóta egy kicsit turbósítottam, mert nálunk, ha megtudják a gyerekek, hogy palacsinta lesz, alig bírják kivárni, és úgy fogy, ahogy sütöm.
A palacsinta hozzávalói:
2 bögre liszt
2 bögre tej
1,5 bögre (szűken) ásványvíz
2 tojás
késhegynyi só
2 kk. cukor
(bögre=2,5 dl)
Leírom a turbó lépéseket :
(az érzékeny idegzetűek hagyják ki ezeket a sorokat, és lépjenek a klasszikus lépések fejezethez) :
- A hozzávalókat összekeverem gyorsan fakanállal, majd (itt az érzékeny idegzetűek hagyják ki ezeket a sorokat, és lépjenek a klasszikus lépések fejezethez) botmixerrel tökéletesen simára keverem.
- Sütéshez én teflon palacsintasütőt használok, és mivel gázsütőm van, a legnagyobb rózsán sütök, kb. közepes fokozaton.
- Egy kávéskanálnyi olajjal kikenem a serpenyőt, majd forrósítom: a serpenyőmön van egy kis piros pötty, ami jelzi, hogy elég meleg az olaj, de ha ez neked nem lenne, addig kell melegíteni, míg az olaj „ráncosodni” kezd.
- Ekkor jöhet a palacsintatészta: én babonából az elsőt mindig kicsit vastagabbra sütöm. 🙂 Közben a serpenyőt gyengén mozgatom, hogy mindenütt süljön, lapáttal átfordítom, és sülhet a második oldal.
- A további palacsinták alá is kenek egy kis olajat (kb. fél kávéskanálnyit), mert kisül anélkül is, de így lesz finoman lágy, nem szárad ki.
TIPP: Kismamaként használtam ezt először, de sok palacsintánál ez ma is kényelmes: sütéskor háttámla nélküli bárszéken ülve sokkal kényelmesebb.
Klasszikus lépések:
A tészta kidolgozása klasszikusan (így csináltam régebben): A tojásokat cukorral, sóval, a tej felével és a liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi folyadékot és habverővel kidolgozzuk.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.