dekoráció,  DIY,  karácsony,  Ünnep

5 perc DIY: Téli házikódíszek dióból

Egyszerűen elkészíthető, kedves dekoráció.

A november vacogósan ködös időszakában már kicsit a karácsonyra is készülünk. Ennek szellemében születtek ezek a díszek, amelyeket faágakra aggatva az őszi napokat tehetjük vidámabbá, később pedig a karácsonyfánkat díszíhetik.

Már családi hagyomány nálunk, hogy így november tájékán törjük a diót: régebben négyesben törögettük a gyerekekkel, igazi hétvégi program volt, ki kis kalapáccsal, ki diótörővel pucolta a diót. Persze közben eszegettünk is belőle, és a dióhéjakból utána mindig kellett valamit közösen alkotni. Mostanra már kettőnkre maradt ez a foglalatosság, így volt ez most is.

Idén a készletben találtam olyan szemeket, amik sajnos avasak voltak, így arra gondoltam, dekorációt készítek belőlük.

Arra gondoltam, diókoszorút és karácsonyi dísz lesz belőlük.

A diót régóta használják dekorálásra, a régi idők karácsonyfájáról sem hiányozhatott az arany dió, aminek számos jelentése volt: szerencsét, gazdagságot reméltek tőle, de a termékenységet, rontások elleni védelmet is jelentette és a házasságot is szimbolizálta.

Az én díszeim nem aranyosan csillogók, de nagyon kedvesek. Az inspirációt a Kifli és levendula blog adta, ezt módosítva készítettem el a saját verziómat.

Amire szükséged lesz:

dió

kartonpapír (újrahasználva)

kenderfonal

ragasztó

filctollak (fehér, fekete, Posca, Sharpie)

Az alapanyagok használatánál törekedtem arra, hogy újrahasznosak legyenek, a dió avas volt már, de dekorálni még tökéletes, a kartonlap egy netes rendelés csomagolásából való, a fonalak egykor lekvárokat díszítettek.

Az elkészítés nem bonyolult, de egy kis rövid videóban meg is mutatom:

Annyira aranyosak lettek, már most mosolyt csalnak az arcunkra.

Ez is dió:

Babák dióhéjban

Tűnemezelt apróságo dióban

Bajor csemege

Ropogós, sós dió

Karácsonyi diós keksz

Diólikőr házilag

Csokis, diós zabkeksz

A bejegyzés  saját (C) fotókat tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, az Instagramot itt találod.