befőzés,  paradicsom,  recept

Töltött paprika alap télire

A töltött paprika és a töltött káposzta párviadala nálunk kb. olyan szintű, mint anno a Depeche Mode és a Bonanza a suliban, mindkettőnek nagy tábora volt, és persze nagy ellenlábasai voltak egymásnak: az egyik az egyikre, a másik a másikra esküdött. 🙂

És mivel én a töltött paprikára voksolok, és én vagyok – többnyire- a szakács, így naná, hogy teszünk el töltött paprika alapot télire, amiből fincsi, zamatos töltött paprikák kerülnek majd a vasárnapi asztalra.

1

Az egész történet akkor kezdődik, mikor paradicsomlevet főzök, vagyis a paradicsomlével egy időben készítem, mindjárt kiderül, miért.

Hozzávalók:

Egy adag töltött paprikához való paprika (nálunk ez 4-5 db)

Frissen főzött, forró paradicsomlé (3-4l)

A paprikákat megtisztítjuk, kicsumázzuk, majd 1-2 percre fővő vízbe dobjuk.

A víztől lecsurgatjuk, majd óvatosan egymásba dugjuk őket. Fejjel felfelé: na, mikor ezt leírtam, rögtön elmosolyodtam, mert hol a paprika feje 🙂 , szóval lyukkal felfelé üvegekbe tesszük és leöntjük forró paradicsomlével úgy, hogy a paprikák közé is folyjon belőle, és teljesen elfedje a paprikát. (A képeken csak a fotó kedvéért látszik ki a paprika, fotózás után még csurig töltöttem az üveget).

2

Száraz dunsztba tesszük. Aki csak a tartósítószerekben hisz, a tetejére tegyen belőle.

Egy üvegbe ne tegyünk túl sok paprikát, több paprikához nagyobb üveg kell, hogy a forró paradicsomlé jól átjárja. Nekem egy 3l-es üvegbe 4 db paprika került.

3

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük