Töltött paprika alap télire
A töltött paprika és a töltött káposzta párviadala nálunk kb. olyan szintű, mint anno a Depeche Mode és a Bonanza a suliban, mindkettőnek nagy tábora volt, és persze nagy ellenlábasai voltak egymásnak: az egyik az egyikre, a másik a másikra esküdött. 🙂
És mivel én a töltött paprikára voksolok, és én vagyok – többnyire- a szakács, így naná, hogy teszünk el töltött paprika alapot télire, amiből fincsi, zamatos töltött paprikák kerülnek majd a vasárnapi asztalra.
Az egész történet akkor kezdődik, mikor paradicsomlevet főzök, vagyis a paradicsomlével egy időben készítem, mindjárt kiderül, miért.
Hozzávalók:
Egy adag töltött paprikához való paprika (nálunk ez 4-5 db)
Frissen főzött, forró paradicsomlé (3-4l)
A paprikákat megtisztítjuk, kicsumázzuk, majd 1-2 percre fővő vízbe dobjuk.
A víztől lecsurgatjuk, majd óvatosan egymásba dugjuk őket. Fejjel felfelé: na, mikor ezt leírtam, rögtön elmosolyodtam, mert hol a paprika feje 🙂 , szóval lyukkal felfelé üvegekbe tesszük és leöntjük forró paradicsomlével úgy, hogy a paprikák közé is folyjon belőle, és teljesen elfedje a paprikát. (A képeken csak a fotó kedvéért látszik ki a paprika, fotózás után még csurig töltöttem az üveget).
Száraz dunsztba tesszük. Aki csak a tartósítószerekben hisz, a tetejére tegyen belőle.
Egy üvegbe ne tegyünk túl sok paprikát, több paprikához nagyobb üveg kell, hogy a forró paradicsomlé jól átjárja. Nekem egy 3l-es üvegbe 4 db paprika került.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.