gyerek,  lego

Lego golyós labirintus

Már megint lego, de hiába, rajongunk érte! 🙂 Tudtad?
  • Neve a dán „leg godt!” kifejezésből származik, ami azt jelenti: „játssz jól!”.
  • 1932-ben Ole Kirk Christiansen asztalosmester megalapította vállalkozását Billund községben (Dánia). A cég fajátékokat gyártott és két évvel később vette fel a „LEGO” nevet. .A játék legfőbb újdonsága az volt, hogy a többnyire négyszögletes építőelemek tetején „bütykök” helyezkedtek el, aljuk pedig lyukas volt. Ezzel az eljárással az egészen kis gyermekek is könnyen össze tudták őket nyomni, épp annyira, hogy ne essenek szét. ekkor még sok probléma volt az illeszkedéssel.
  • 1954-ben az alapító fia, Godtfred Kirk Christiansen lett a LEGO Group igazgatóhelyettese. Az ő javaslatára vizsgálták felül az akkor még problémás, gyakran nehezen kapcsolódó rendszert. 1958-ban született meg az igazi LEGO, aminek a minőségével már elégedett lehetett mind a vásárló, mind a gyártó.
  •  50 évvel ezelőtt gyártott elemek a ma gyártottak is kompatibilisek!

Most golyós labirintust építettünk!

A labirintus megépítésében, valljuk meg őszintén, a gyerekek sokkal kreatívabbak, és nagyon vagány akadályokat tudnak kitalálni, így a legjobb, ha tervezést rájuk bízzuk.

Mi olyat építettünk, aminek egyik sarkáról indulunk, és a golyót a lego tábla másik oldalán kell kijuttatni. A játékhoz egy normál üveggolyót használtunk, ez két tüske távolságú.
Kisebb gyerekeknek lehet egyszerűbb pályát építeni, de nagyobbaknak mindenféle zsákutcákkal nehezíthető a feladat. Jó móka, Máténak is tetszett, és mikor már jól megy, könnyen átépíthetjük.

Szép napot!
Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt:
https://www.facebook.com/pages/Anapfenyillatablogspothu/250663971725153?ref=hl

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/LEGO

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük