család

Homályos fotóból éles kép, régi családi fotók újjávarázsolva

A képeket lehet élesíteni, színezni, sőt, animálni is ezen az oldalon.

2 éve meséltem nektek a családfakutatásomról, ami nem várt eredményeket hozott, apai ágon egészen 1672-ig sikerült eljutnom, ük-ük-ük-ük-… apámhoz, Sámuelhez, aki hajdúnemes volt.

Mennyivel különlegesebb volt ennek tudatában tanulni a kisfiammal Bocskai Istvánról, és a hajdúkról, beleszőve az ősöket is.

Akkor persze régi fotók is előkerültek: homályba vesző, megkopott, fekete-fehér kópiák, olyanokról is, akiket már senki sem ismert fel a képeken.

MyHeritage Photo Enhancer

Homályos képek élesítése

A családfakutatás során használt egyik online program a MyHeritage volt, amire regisztráltam is. Az ő oldalukon jelentek meg nemrég azok a programok (appok), amelyekkel a homályos képeket élesíteni lehet.

Persze azonnal ki kellett próbálnom, az eredmény pedig óriási! Az arcokra összpontostó, mesterséges intelligenciát használó program gyönyörűen feljavította a fotókat. És kb. 1-2 perc az egész.

Dédim.

A program nem képes a fénykép hiányosságainak a kitöltésére. Vagyis, ha a fotó egy része mechanikailag sérült, azt nem javítja meg, de mindent megélesít.

Nagymamám.

A programban lehetőség van a régi fotók kiszínezésére is, ettől annyira élettel teliek lesznek, különösen a szabadtéri fotók, mintha nem is sok-sok éve készültek volna.


A testem, – és talán az érzésem is – magában hordozza az előző generációk életét. Attól különleges, hogy belőlük épül fel, hogy más, mint a címlapokon sorakozó, médiában megjelenő elvárás. Az őseim lenyomata. Ha tükörbe nézek, őket is látom.


10 fotót lehet ingyenesen így feljavítani (ez esetben a MyHeritage vízjel kerül rá a fotókra), de elő is lehet fizetni a szolgáltatásra, ami évente 199 euró.

Nagyapa.

Fotóból mozgókép

A weboldalon a fotójavító alkalmazás mellett már olyan is van, ami mozgóképet készít a régi fotóból, ez a Deep Nostalgia nevű app.

Erre mindenki másképpen reagál, nekem különleges élmény volt a videó, és nagyon személyes, jó érzés volt így látni valakit a múltból.

Itt találod Szendrey Júlia animált fotóját.

2 arcot lehet ingyen animálni, a továbbiakért már előfizetni szükséges. A fotóról egyszerre egy személy animálható, ezt ki kell választani.

Megjegyzés: Bármilyen fotóprogramot használunk, ahová fotóinkat fel kell tölteni, először olvassuk el a felhasználási feltételeket, és ha az megfelelő nekünk, akkor használjuk az appot.


Szép napot! A bejegyzés saját képeket tartalmaz (1 kivétellel, ez a MyHeritage fotója). A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡