otthon

Otthoni iroda tuning

Home office 1,5 négyzetméteren.

Szponzorált tartalom

Amikor az ember lánya otthon dolgozik, szüksége van egy kis zugra, ahol elfér a számítógép és néhány nélkülözhetetlen cucc.

Nos, az én kis zugom a nappali-konyha étkezőben van. Aminek vannak ugye előnyei, hiszen a kávé, tea karnyújtásnyira, és hátrányai is, mert a hűtőszekrény és a nasi-fiók is.

Ez a zug valójában egy kis szekrényke, ami kinyitva átvedlik irodává.

Mivel az utóbbi időben gyakran és új feladatokra is használom, kezdett olyan káosz kialakulni benne, amit lassan már a zsenialitásommal sem tudtam átlátni. Itt volt az ideje, egy kis rendszerezésnek, megújításnak.

Tervek

Elsőként átgondoltam, hogy min szeretnék változtatni:

  • fel kell számolnom a monitor előtti őskáoszt,
  • át kell gondolnom az alsó, fonott kosárban lévő holmik tárolását, mert így áttekinthetetlen, használhatatlan,
  • szeretnék ide növényt,
  • egy szőnyeget, és
  • egy kicsit vidámabb hátteret,
  • emellett a székem méretét is át kell gondolnom.
Őskáosz

Az örök mumus: rendszerezés, szelektálás

Szóval az első lépésben szelektáltam, csoportosítottam.

Az íróasztal esetén az volt a cél, hogy csak az maradjon szem előtt és kéznél, amit minden nap használok. Ezek a szemüveg, kábelek, fülhallgató és a tolltartóm, ezek kis bambusztárolóba kerültek. A többi holmi – szortírozás után – ment a megfelelő tárolóhelyre.

Az alsó dobozban mindenféle irodaszer és kézműves kiegészítő volt, ömlesztve, ezért ezeket áthelyeztem az előszobai hobbi-szekrénybe, kiválogatva a beszáradt ragasztókat, eltört és javíthatatlan eszközöket.

Az írószerek, jegyzetlapok fa tárolókban kaptak helyet, az iratok, dossziék, papírok helyén, amiket iratpapucsba rendeztem. A gémkapcsoknak krémes dobozból készítettem egy vidám tárolót.

Legyen kényelmes!

Az irodaszekrényemben már ideje szerettem volna a kihúzható billentyűzettartót áthelyezni, mert túl magasan volt, és a csuklóm már megfájdult időnként.

A monitor polca is lejjebb került, mert túlságosan felfelé néztem munka közben, ez pedig hátfájdalmat okoztak.

Mivel a polcra nem fér több növény, a falra tervezek ilyen kaspót, amihez már gyökereztetem az anyósnyelvet.

A folyamatos ülés nem tesz jót, de az ember gyakran észre sem veszi, hogy rohan az idő. Nekem 2 időzítőm is van: karácsonyra kaptam egy okosórát, ami rezgéssel jelez időnként, hogy álljak fel és mozogjak. Bevallom, ezt néha elnyomom, a másik időzítőmre viszont nem lehet nem figyelni.

Ő pedig a cicánk, Grafit, aki időnként megjelenik, és kitartó nyávogással jelzi az igényeit: éhes, szomjas, unatkozik, simogatást szeretne… Grafit olyan távolságról nyávog, hogy még a simogatáshoz is fel kell állnom.

Néha olyan érzésem van, mintha folyton figyelne valaki munka közben…

Van még egy fontos dolog, ezt pedig az optikusom javasolta: óránként álljak fel a monitortól, és nézzek a távolba, jó messzire kb. negyed órát. Közben lehet kávézni, inni. Igyekszem erre is figyelni, ilyenkor kinézek a teraszablakon, ami egy parkra néz, ez inspiráló is egyben.

Legyen szép is!

A vidámítást öntapadó foltokkal oldottam meg, melyeket a szekrény hátlapjára ragasztottam. Mivel itt rengeteg képet szerkesztek, és a környezet színe nagyon becsapja a szemet, fontos volt a semleges háttér, emiatt nem gondolkoztam például színes tapétában.

A pöttyök egyébként azóta mindig jókedvre derítenek, ahogyan a 2 kis növény is, amik itt kaptak helyet. Bár a legjobb egy teli polcnyi szobanövény lett volna, a kis méret miatt nekik is nagyon örülök, mindig megsimogatom a levelüket.

A zöldikét nyúleledelnek árulták, – és a cicánk is szemet vetett rá -, az én kis otthoni irodámban viszont a levegőt tisztítja, mert ez a szobanövény a levegő CO-tartalmát tudja csökkenteni, a formaldehid, xilol, és toluol mellett.


7 SZOBANÖVÉNY, AMELY TISZTÍTJA A LAKÁS LEVEGŐJÉT


Mivel a fekete-fehér hangulatba szerettem volna minél több természetes színt és anyagot is belevinni, így kenderszőnyeget választottam. A szőnyeggel kijelöltem és kicsit kibővítettem a munkahelyem határait is, ami így kb. 1,2 négyzetméter.

A korábbi széket szerettem, de sajnos túl nagy volt ide, így cseréltünk a lányommal, akinél jól elfér. A kényelmes ücsörgéshez jól jött egy ülőpárna is.

És ha vége a munkának, bezár az iroda is.


Ezt a posztot a FAVI Bútorkereső Magyarország szponzorálta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.hu sajátja.


Szép napot! A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡