család,  DIY

10+2 ötlet a kreatív húsvéti tojáskereséshez

Szponzorált tartalom

Izgalmas családi program a húsvéti tojásvadászat, ami a kicsiknek és nagyoknak is kitűnő szórakozást ígér.

Tavaly még nem gondoltuk, hogy az idei húsvét sem a szokásos lesz, de igyekszünk szűk körben is  kihozni belőle azt, amit csak lehet. Hogy kicsit felszabaduljunk a mindennapok nyomása, félelmei után, mert bevallom kicsit elfáradtunk.

Jólesik majd egy kis lustálkodás, egy kis játék, különleges reggeli, egy jó kávé a finom ebéd után, egy kis pihenés.

A játékhoz hoztam most néhány ötletet: nálunk az ajándékkeresős játék mindig is nagy kedvenc volt, ami mostanában, hogy nagyobbak a gyerekek, kreatív feladatokkal párosult.

Miben rejtsük el az apróságokat?

DIY papírtasakok

Az apró ajándékokat, édességeket rejthetik saját készítésű papírtasakok, amiket vicces felirattal, képekkel tehetünk egyedivé. Ebbe mehetnek a csokitojások, karamellák, csokiba mártott gyümölcsök, színes cukorkák, kiporciózva.

Ehhez a játékhoz nagyon szeretem a Favorina kis csokitojásokat és a Deluxe csokiba mártott aszalt gyümölcsöket.

Elkészíteni nem nagy ördöngösség, nyomtassunk egy tetszőleges mintát (hasonló nyuszik itt), de dekorálhatjuk a tasakokat a gyerkőc rajzával is.  A nyomtatáshoz használhatunk színes vagy újrahasznosított papírt is, de a fehér fénymásolópapír is tökéletes.

A hajtogatás menetét az alábbi képek mutatják.

DIY nyuszikosár Tetrapak dobozból

Karácsonykor mutattam, hogyan készíthetünk a tejesdobozból mutatós kis doboz, most erre csak nyuszifüleket kell ragasztanunk, és arcot rajzolunk és már készen is van a stílusos, cuki, húsvéti dobozkánk.

Ötletek a kincskereséshez

 • Célszerű meghatározni, hogy hány darab kincset kell megkeresni.
 • A gyerekeknek akkor izgalmas a játék, ha sok ajándékot talál, ezért célszerű megbontani az édességes zacskókat, és kisebb egységekbe csomagolni a meglepetéseket.
 • Nálunk az ajándékokat – illetve a csomagolást- színekkel jelöljük, és mindenki a saját színét keresgéli, így elkerülhető a szemfülesebb gyerek mindent begyűjt, a többiek pedig hoppon maradnak.
 • Ha kutyátok, macskátok van, tartsátok szemmel a keresgélés idején, mert lehet, hogy ügyesebben találnak a csokira, mint a gyerekek.
Kicsiknek
 • A kincskereséshez használhatjuk a hideg-meleg játékot.
 • Legyenek a kincsek között feladatok, például olyan, hogy ugorj, mint a nyuszi, vagy mondj egy húsvéti verset.
 • Ha van kertetek, és ott lesz a kincskeresés, akkor a feladatok között lehet olyan is, hogy szagolj meg egy virágot, keress 2 bogarat.
 • A kicsik be is öltözhetnek a kincskereséshez, például nyuszinak.
Nagyobbaknak
 • Izgalmas a játék, – főleg nagyobb gyerekek esetén – ha lefotózzuk a lakás azon zugát, ahol az ajándék van, és a fotó alapján kell keresgélni.
 • Az éjszakai kincsvadászat, zseblámpával vicces lehet.
 • Kössük össze a tojáskeresést nyomozással, egy-egy feladvány segít a következő kincs megkeresésében.
 • A tinik szeretik a fotós kihívásokat, nekik jó ilyen feladatot adni: fényképezz le valami sárgát, készíts fotót békaperspektívából a húsvéti dekorációról.

Örömteli készülődést! Anikó


Ezt a posztot a Lidl Magyarország szponzorálta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.hu sajátja.


Szép napot! A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡