
Kreatív húsvéti hidegtál és 5 szendvicsötlet húsvétra
Az idei húsvét is másmilyen lesz, mint amilyet megszoktunk, de ez nem azt jelenti, hogy ne öltöztethetnénk fel a lelkünket az ünnepre. Néhány apró dísszel, festett tojásokkal, barkákkal, virágokkal, tojáskereséssel, no és finom ételekkel emlékezetessé, meghitté tehetjük az ünnepet.
Én most egy kreatív ötletet hoztam húsvéti kínálótál díszítéséhez, és 5 különleges szendvics receptet, amik az ünnepi asztalon is megállják a helyüket.

Húsvéti kínálótál hímestojás formában
A sonka, sajt, kalács és a főtt tojás mindenféle verzióban hozzátartozik a húsvéti asztalhoz. Mi ezt még zöldségekkel, gyümölccsel szoktuk kiegészíteni, és kitalálunk valami vidám, tavaszias, könnyen elkészíthető ötletet a tálaláshoz.

Az idei az, hogy ezeket a finom alapanyagokat tojás alakban rendezzük el, és a sonkából, szalámiból rózsát formázunk.
A szalámi-rózsa készítése nem nehéz, csak egy pezsgőspohár kell hozzá.

A szalámi szeleteket a pohár szélén kb. 2/3 résznél behajtjuk és kis átfedéssel körberakjuk a pohár száját.

A következő sor esetén az egyik összeillesztésre kerül a szalámi, majd folytatjuk a körberakást.
A pohár szájának méretétől függően 3-4-5 réteg szalámira van szükség.

Ha ezzel elkészültünk, óvatosan fordítsuk meg a poharat és tegyük az tányérra, majd húzzuk ki a poharat és tádám, kész is a rózsa.

Ez az elem lesz a húsvéti hímes tojás kínálótálunk központi eleme, melyet egy nagy vágódeszkára, kínálólapra, ovális tálra komponálhatunk.
A sajtot, zöldségeket szeleteljük fel, és rakjuk sorba a tálba, ügyelve arra, hogy megtartsuk a tojásformát.

Menő szendvicsek
Ha szendvics, akkor sokaknak a parizeres-uborkás-pirosaranyos retró verzió ugrik be, ami tényleg utánozhatatlan. Mi ezt szilveszterkor készítjük, de többeknél a húsvéti asztalról sem hiányozhat.
Most még néhány további ötletet is mutatok, milyen szendvicsekkel dobhatjuk fel az ünnepet.

Retró tojáskrémes

Igazi maradékmentő reggeli lehet a tojáskrémes verzió. A főtt tojásokat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A puha vajat és a majonézt összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük az újhagymát, végül a lereszelt tojásokat is. Tálalásig hűtőben tároljuk, majd mehet a friss kenyérre, kalácsra.

Sonkás-meggyes
Egy kenyeret vékonyan kenjünk meg valamilyen savanykás lekvárral (meggy, áfonya),majd tegyünk rá egy szelet salátát, szeletelt sonkát. Megszórhatjuk parmezánforgácsokkal is.
Tojásos-sültpaprikás
Készítsünk sültpaprika krémet, ezzel kenjük meg a pirított kenyeret. Erre karikázzunk főtt tojásokat.
Grillparadicsom és mozzarella
A kenyér tetejére tegyünk mozzarellát, és sütőben (vagy mikróban) süssük grillfokozaton, míg a sajt megolvad. Közben egy grillserpenyőben pirítsuk meg a sózott, borsozott paradicsomot egy kis olívaolajban.
Az olvadt sajtos kenyér tetejére mehet a sült paradicsom és néhány rukkola.
Ajváros, újhagymás
A kenyeret pirítsuk ropogósra, majd kenjük meg ajvárral és szórjuk meg felkarikázott újhagymával.
Örömteli készülődést! Anikó
Ezt a posztot a Lidl Magyarország szponzorálta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.hu sajátja.
Szép napot! A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡