csináld magad,  DIY,  gyerek,  lófej,  otthon

Zokniló

Nálunk a mosógépnek a mosáson kívül van egy másik funkciója is: fekete lyukként működik a fél pár zoknik számára.:-) Ez a programgomb alattomosan bújik meg a gyorsmosás és az öblítés gombok mellett, és az ember óhatatlanul is megnyomja véletlenül, aztán már késő, nincs mit tenni: a fél pár zoknik magányosan kukucskálnak ki a dobból a mosás végeztével. Nézd meg, mit csinálhatsz velük!

A ló elkészítéséhez szükséged van zoknikra (ez lehet kinőtt, vagy használt is), egy hosszabb botra, póló ujjából vágott karikákra, fonalakra, anyagdarabra a szemhez és a fülhöz (a fülhöz ideális valamilyen szőrmés darab) és egy darab botra (~ 1m hosszú). A szeméhez használhatsz gombot is.

A lófejnek érdemes egy ép, felnőtt méretű zoknit választani, a többi a tömésre szolgál, lehet akármilyen is.
Végy egy zoknit, amit megtömsz kis gömb alakban. Ezt húzd rá a botra és kösd erősen rá egy madzaggal.
Tömd meg a fejnek szánt zokni orrát és húzd rá az előbbi tömött részre úgy, hogy ez kb. a sarokrészhez essen. Így kialakítottad a lófejet, amit eligazítgathatsz, hogy csinos legyen, illetve a ló nyakánál kösd a bothoz.
Végy egyforma pólócsíkokat (de jó lesz fonal is), ezeket kösd össze egy hosszabb fonállal kb. 2-3 cm-nél: a rövidebb (2-3 cm-es) rész lesz a ló frufruja, a hosszabb a sörénye. Ezt kösd a lófejre. Ragassz szemet a lónak, és varrj neki fület: az anyagból vágj ki kis háromszöget, ezt enyhén hajlítsd meg, így varrd a fejre. Az orrához köss egy vastagabb fonalat.
A nyakát díszítsd a pólókarikákkal.
Nagyon tetszetős paripa lesz belőle:

A lovacskát a lányom készítette 🙂

A lófej nemcsak barna lehet, hanem szürke, fekete, bézs de akár színes, csíkos is.
Szép napot!

Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt:
https://www.facebook.com/pages/Anapfenyillatacafebloghu/250663971725153?ref=hl

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük