inspiráció,  ötletek

Legyél Te is Ötlettündér!

Az Ötlettündérnek mindig van egy okos ötlete.

Ötlettündér4

Aki szeret kézműveskedni, van valami jó ötlete, mely a hétköznapokat egyszerűbbé, szebbé teszi, az ne hagyja ki ezt a lehetőséget.

Oszd meg everydayme.hu oldalon valamilyen okos ötletedet, és nyerj 100 000 Ft-os  vásárlási utalványt, vagy  pedig fél évre elegendő Bonux mosószer csomagot.

Íme egy okos ötlet Elenától, aki az Ötlettündér verseny egy korábbi nyertese.

Inspirációul álljon itt a decemberi játékra küldött szuper ötletek közül kettő:

Léda: ” – Vallj színt! rivallják. – Szivárvány… suttogom.”
(Fodor Ákos)

„2014 nyarán kezdtem el komolyabban foglalkozni a gyöngyfűzéssel. Előtte csupán lelkes csodálója voltam kolléganőm és barátnőm,  Krisztina szépséges gyöngyékszereinek.

Krisztina mesterien bánik a gyöngyökkel, színekkel és a gyöngyös technikákkal. Minden munkája egy művészi alkotás. Ő ösztönzött, bátorított és „fertőzött meg” ezzel a szenvedéllyel, amit ezúton is nagyon köszönök neki!:-)

Gyöngyös körökben gyakran „gyöngyitisznek” nevezik ezt a szenvedélyt. 🙂

Család és munka mellett nem sok idő jut magamra, de azt a kicsi időt szívesen fordítom gyöngyfűzésre.

ékszer1

Gyakran éjszaka van ez az idő, de az sem zavar, ha emiatt kevesebbet tudok aludni, pihenni. Engem a fűzés teljesen kikapcsol, megnyugszom tőle, nem jár az agyam napi gondokon, problémákon, mivel csak a mintára, illetve a készülő ékszerre koncentrálok.

Gyöngyözés közben kiélhetem a kreativitásomat, hiszen a különböző formájú és színű gyöngyök, technikák az ékszerkészítés kimeríthetetlen tárházát nyújtják.

Nemcsak készíteni szeretem a gyöngyös ékszereket, de szívesen el is ajándékozom őket, mert adni jó! Nekem az nagy boldogság, ha a szeretettel készített gyöngyös ékszeremet szeretettel fogadják.

Nem véletlenül mondják, hogy az ember a szívét-lelkét beleteszi egy-egy munkájába, én ilyenkor egy picit magamból is adok! 🙂 „

ékszer2

Rozi: rátaláltam a Mosolynaplóra

„Arról szólt, hogy minden nap este, amikor elnyugszol, gondolj vissza a napodra, futtasd át az agyadon, és azt a pillanatot ragadd meg a napból, amelynek a felidézésekor önkéntelen mosoly fut át rajtad. Ezzel aludj el. És ez segít. Hát azt nem mondom, hogy hittem… de érdekes gondolat volt. Annyira mindenképp, hogy egy próbát megérjen.
Elkezdtem. Eleinte csak este gondoltam vissza a napomra. És elmosolyodtam. Minden este egy picit. Azután egyre többször.

Azután már nap közben is előfordult.

Azután próbáltam magamévá tenni a pillanatot. Megálltam út közben abban a pillanatban, csak egy pillanatra, és lekaptam a pillanatot: a ragyogó sárga repceföldet, a tele szájjal röhögő lovat, a gyümölcsöt átszellemült arccal szagoló bácsit a piacon, a macskát az ablakban, a fák közül kibukkanó Balatont, a kerítés tövén kukucskáló ibolyát.
Azután leírtam az apró kis történeteket, amiktől muszáj mosolyognom.”

 Szép napot!

Fotók: Léda. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük