Mesés illatú karácsonyi díszek fahéjgyurmából
Csábítóan fűszeres fahéj illat, csodaszép, melegbarna, rusztikus megjelenés. Karácsony illat a lakásban.
Több, mint 3 éve készítettem az elsőket, de még mindig illatoznak. A fahéj illata a legszebb karácsonyi emlékeket idézi, a mézeskalács, forralt bor, almás süti illata.
Az előző receptemben almás-banános bébiétel szerepelt, ezúttal almából készítettem.
Hozzávalók:
90 g megtisztított alma
kb. 35 g őrölt fahéj (+ a gyurma alá)
0,5 ek. őrölt szegfűszeg
Az almát felszeleteltem, majd egy nagyon kevés (kb. 2 evőkanálnyi) vízzel fedő alatt megpároltam, vagyis almapürét készítettem. A főtt almát botmixerrel pépesítettem, ehhez került a fahéj, és a szegfűszeg.
Mivel az alma nedvességtartalma változó, a fahéj mennyisége csak tájékoztató jellegű, fokozatosan adagoljuk.
Egy jól nyújtható anyagot kell kapnunk, ami nem túl nedves, nem túl száraz, és nem tapad túlságosan, lehet szépen szaggatni.
A tészta alá, illetve a felületére szórjunk fahéjat.
Ebből kb. 10-13 db lesz, persze a formáktól, a nyújtás vastagságától is függ. Nem jó túl vékonyra nyújtani, mert a szélei felpöndörödnek.
Vannak, akiknek nem ajánlják, katt ide, hogy megtudd, te vagy-e az.
Ha esetleg maradna a fahéjból, próbáld ki ezeket is:
♥♥♥
Szép napot!
Mentés
Mentés
Mentés