DIY,  kert,  kert,  öko,  otthon

5 perc DIY: 5+1 kreatív növényjelölő ötlet

Egyszerűen elkészíthető DIY növényjelölők, hogy megtaláljuk, hová mit ültettünk.

Emellett nálunk arra is jó, hogyha a férjem vagy a gyerekeket kiüldöm például kakukkfűért, akkor ne valami mást hozzanak helyette.

A kertbe, kertészkedésbe beleszülettem. A városunkban – mezőváros lévén – szinte minden gyerek megtanulta, hogyan kell ásni, kapálni, magot vetni. Ez olyan természetes volt, mint ahogy biciklizlizni is megtanultunk. Ráadásul, ha ez nem lett volna elég, a technika óránkon is tanultuk mindezt a suli gyakorlókertjében.

Igazából az erkély nélküli albérletet leszámítva egész életemben kertészkedtem: volt, hogy csak egy balkonon, teraszon, és volt, hogy sok-sok négyzetméteren.

Az ültetésekhez pedig növényjelölő is dukált, ami eleinte egy bot és a rászúrt magvas tasak volt, később sokféle DIY verzió. Ezekből szedtem össze egy csokorral:

Újrahasznos üvegcséből

Fűszernövényeim hamarosan költöznek a teraszról új helyükre, addig is mutatom a tavaly készített növényjelölőt. A kivitelezés nagyon egyszerű, csak egy bot, kiürült illóolajos üvegcse és akrilfilctoll kell hozzá. Fontos, hogy az illóolajos üvegcséről eltávolítsuk az olajat, ehhez mosogatás után egy alkoholos lemosást is javaslok.

Tapasztalat is van már: a felirat kibírja a szezont, tavasszal viszont frissíteni kell. Dörzsivel tudjuk eltávolítani a szöveget, ha mást szeretnénk ráírni.

Falappal

Különböző tájfajta paradicsomoknak készítettem ezeket a táblákat. A Máriapócs és a Cegléd fajta lett a kedvencünk végül. A tábla készítését itt találjátok.

Botokból

Amiben az a legjobb, hogy előtte elmehetünk a gyerkőcökkel botokat gyűjteni. Ahogyan azt 10 éve is tettük.

„Botokkal, ágakkal megpakolva, nyakig sáros gyerekekkel jöttünk haza: útközben néhány kutya sóvárogva és mindenre elszánt tekintettel bűvölte a botjainkat, míg a környéken lakók gyanakodva figyelték az eseményeket, mert sehogy sem volt érthető számukra, mit akarunk ezekkel a rőzsékkel a távfűtéses lakásban. „

Részletes leírás itt.

Csipeszből, kavicsból

Ebben a leírásban azt is megmutattam, hogyan vigyünk fel szöveget fára, kavicsra.

Faszeletkével

A karácsonyfából mindig készülnek nálunk faszeletkék, ezeknek egy felhasználása lehet a növényjelölő is.

+1 Linda faházukban, a Kikapcsol-lakban tetszett meg ez a feketére festett tábla.

Amúgy annyira jó, hogy Lindáék bogácsi szállásán mennyiféle fűszernövény van, amit a vendégek megszaglászhatnak, megfoghatnak, sőt, fel is használhatnak. Linda szuper képes tájékoztatót is készített hozzájuk, amiből megismerhetjük, melyik mire való.

Érdemes ellátogatni hozzájuk, nekünk nagyon tetszett.

Hasznos linkek: Kikapcsol-Lak csodaszállás


A bejegyzés saját (C) fotókat és a Kikapcsol-lak fotóit tartalmazza. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, az Instagramot itt találod.