DIY,  húsvét,  öko,  Ünnep

5 perc DIY: húsvéti díszek újrahasznosított fémlemezből

Fémtubusból dombornyomott dísz.

Minden egy ki nem dobott, kiürült majonézes tubussal kezdődött, amit a gyerekek az asztalon hagytak. Már majdnem lendült a kezem, hogy kidobom a kukába, amikor eszembe jutott, hogy régen ilyen fémtubusból mit készítettünk.

Azt hiszem negyedikes lehettem az általános suliban, és talán rajz vagy technika órán készítettünk anyák napjára ajándékot: krémes fém tubus lemezére karcoltunk, majd a négyzet alakú mintát kartonra ragasztottuk. Csodás dombornyomott képet kaptunk, emlékszem, mennyire tetszett ez a különleges technika.

Amire szükségünk lesz

fém tubus (újrahasznosított)

hurkapálca (kötőtű, hegyes eszköz)

olló

kétoldalú ragasztó, fekete festék (opcionális)

Az elkészítés menete

Szóval, gondoltam egyet és levágtam a tubus alját és a tetejét, majd szétvágtam a tubust. És láss csodát, belül fényes, aranyszínű felületet találtam. Gyorsan elmostam, majd kezdődhetett a próba.

Mivel a lemez gyűrött volt, egy kanállal kisimítottam mindkét oldalát.

A minta adta magát, mivel húsvét közeleg, arra gondoltam egy nyulat formázok. A mintához az ötletet a Pinteresten találtam, ez pedig már hozta a többi mintát is.

A mintát kinyomtattam, és egy hegyes eszközzel (toll, ceruza), belekarcoltam a lemezbe a körvonalakat.

Ezt követően ollóval kivágtam a mintát. A lemezt könnyű vágni, éppen ezért óvatosan dolgozzunk, mert könnyű belevágni a mintába. A kivágást követően csak úgy szabadon mintáztam, ehhez hurkapálcát használtam.

Ötletek a felhasználáshoz

Kulyukasztva készülhet belőle girland, vagy egyesével mehetnek a tojásfára.

Egy fára vagy kartonra ragasztva képként használhatjuk.

Dekorálhatunk vele kaspót, vázát is.

Én most csak egy fadarabra sorakoztattam őket.


A bejegyzés  saját (C) fotókat tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, az Instagramot itt találod.