húsvét,  recept,  Ünnep

Mohatorta: zöld finomság a konyhában

Látványos süti húsvétra.

A mohatorta, ami a csalántorta spenótos változata, a lányom kérésére készült el. Miután Pányokon megkóstoltuk a tortát, többször kérte, legyen olyan torta nálunk is. De a csalánról valahogy mindig lemaradtunk, hiszen csak a friss hajtásai fogyaszthatóak.

Úgy gondoltam, a színt spenóttal is elő tudom állítani. Így elővettem a kefíres süti receptemet és beledolgoztam a spenótot. Töltelékként pedig mascarpone-s krémet készítettem.

A színén a vendégek kicsit meglepődtek, de az íze mindenkit meggyőzött. A színe halványzöldebb, mint a csalánnal készített verzió esetén.

Hozzávalók:

1 doboz tejföl

125 g friss bébispenót, pici tej

2 tejfölös pohár cukor

1 tejfölös pohár olaj

3,5 – 4 tejfölös pohár liszt

4 db tojás

1 cs. vaníliás cukor

2 cs. sütőpor

Töltelék:

25 dkg mascarpone

1 tejföl

fél citromlé, citromhéj

porcukor

Elkészítés

A receptben a kefírt tejfölre cseréltem, mert a friss spenótleveleket 10-20 ml tejjel turmixoltam. Így a receptbe 1 pohár tejföl és 1 tejfölös pohárnyi spenótmix került. A liszt adagolásánál figyelni kell a tészta állagát, hogy az eredeti kefíreshez hasonló állagot kapjunk.

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd mehet kikent tortaformába, vagy tepsibe és kb. 170-180 fokon 40-45 perc alatt kisütjük.

Én a vakondtúrás tortához hasonlóan kikanalaztam a torta közepét, ide került a krém. A kivett tésztát lemorzsoltam, és a krémre szórtam. Majd árvácska virágokkal díszítettem.

A tortaszeletek mellé málnát tálaltam, de más bogyós gyümölccsel vagy naranccsal is nagyon finom. Gyümölcs mindenképpen jó hozzá, mert ez egy kicsit tömörebb, nehezebb tészta.


A bejegyzés  saját (C) fotókat tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, az Instagramot itt találod.