Mohatorta: zöld finomság a konyhában
Látványos süti húsvétra.
A mohatorta, ami a csalántorta spenótos változata, a lányom kérésére készült el. Miután Pányokon megkóstoltuk a tortát, többször kérte, legyen olyan torta nálunk is. De a csalánról valahogy mindig lemaradtunk, hiszen csak a friss hajtásai fogyaszthatóak.
Úgy gondoltam, a színt spenóttal is elő tudom állítani. Így elővettem a kefíres süti receptemet és beledolgoztam a spenótot. Töltelékként pedig mascarpone-s krémet készítettem.
A színén a vendégek kicsit meglepődtek, de az íze mindenkit meggyőzött. A színe halványzöldebb, mint a csalánnal készített verzió esetén.
Hozzávalók:
1 doboz tejföl
125 g friss bébispenót, pici tej
2 tejfölös pohár cukor
1 tejfölös pohár olaj
3,5 – 4 tejfölös pohár liszt
4 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
2 cs. sütőpor
Töltelék:
25 dkg mascarpone
1 tejföl
fél citromlé, citromhéj
porcukor
Elkészítés
A receptben a kefírt tejfölre cseréltem, mert a friss spenótleveleket 10-20 ml tejjel turmixoltam. Így a receptbe 1 pohár tejföl és 1 tejfölös pohárnyi spenótmix került. A liszt adagolásánál figyelni kell a tészta állagát, hogy az eredeti kefíreshez hasonló állagot kapjunk.
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd mehet kikent tortaformába, vagy tepsibe és kb. 170-180 fokon 40-45 perc alatt kisütjük.
Én a vakondtúrás tortához hasonlóan kikanalaztam a torta közepét, ide került a krém. A kivett tésztát lemorzsoltam, és a krémre szórtam. Majd árvácska virágokkal díszítettem.
A tortaszeletek mellé málnát tálaltam, de más bogyós gyümölccsel vagy naranccsal is nagyon finom. Gyümölcs mindenképpen jó hozzá, mert ez egy kicsit tömörebb, nehezebb tészta.
A bejegyzés saját (C) fotókat tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, az Instagramot itt találod.