inspiráció,  otthon

Egy szál bikinit hoztam el az útra: az IKEA lakberendezőjének tippjei fesztiválozóknak

A nyárhoz ugyanúgy hozzátartozik a fesztivál, mint a fagylalt vagy strandolás.

Megmondom őszintén, megboldogult lánykoromban sokszor indultunk neki egy-egy fesztiválnak néhány holmival a hátizsákunkban, stoppal, kevés pénzzel, csak a zenére koncentrálva. Persze a helyszíneken aztán kiderült, ha valaminek híján voltunk és szerencsére mindig volt egy-egy barát, aki segített, és persze a nomád körülményeket is jobban bírtuk, hiszen a fesztiválok is egyszerűbbek voltak.

Mai fejjel persze már  jobban megtervezném, mit vigyek magammal.

Szegedi Zsófia, a soroksári IKEA áruház lakberendezője által összeállított tippek segítenek, hogy minden nálad legyen, ami jól jöhet a fesztiválozás során!

  1. A nyári melegben fontos odafigyelni a megfelelő vízbevitelre, így jól jöhet egy zárható palack, amit bármikor újratölthetsz.

  2. Előfordul, hogy sokat kell gyalogolni a vonatállomásról, így érdemes egy kényelmes hátizsákot beszerezni, ami azonban elég nagy ahhoz, hogy minden beleférjen, ami szükséges.

  1. Akármilyen rendezetten is próbáljuk összecsomagolni a dolgainkat, néha így is nehéz a kisebb tárgyakat megtalálni. Erre nagyszerű megoldás lehet egy kisebb neszesszer, amibe az apró dolgainkat pakolhatjuk.

  1. A törölköző becsomagolásánál problémát okoz, amikor a nagyobb darabok a táska felét is elfoglalhatják. Válasszunk kifejezetten utazáshoz tervezett törölközőt, ami kis helyet foglal, viszont ugyanolyan remek nedvszívó, mint nagyobb társai.

  1. A fesztiválok egyik legnagyobb ellensége az időjárás. Érdemes ellenőrizni, hogy milyen idő várható és mindenképpen dobjunk be egy kapucnis pulóvert, hogyha este lehűlne az levegő, ne érjen váratlanul.

  1. Előfordul, hogy nem csupán a hidegebb esték okoznak gondot, de a szakadó eső is elronthatja a hangulatot. Vigyünk magunkkal egy gumicsizmát és egy esőkabátot, hogy a buli rossz idő esetén se álljon le.

  1. A nagy tömegben és a szabadban töltött idő folyamán bármikor megsérülhetünk. A fesztiválokon orvosi segítség is biztosított, hogy a nagyobb sérüléseket ellássák. Ezeket a pontokat érdemes az már az első napon feltérképezni. A kisebb horzsolásokhoz azonban vihetünk magukkal egy elsősegélykészletet.

  1. Talán nem is gondolnál rá, de nem csak a felhalmozódó szemét miatt lehet hasznos egy szemeteszsák a fesztiválon. Azon kívül, hogy könnyebb rendben tartani a sátrad, zacskókba belecsomagolhatod a táskád tartalmát, így ha beázna a sátor, a ruháid szárazak maradnak.

  1. Egy kis tapadókorongos kampó könnyen elfér bármelyik táskában és remek megoldás arra az esetre, hogyha a mosdóban nem lenne akasztó, feltapasztod a falra és máris könnyen elhelyezd a holmidat.

  1. Ahogy megy le a nap, jó összeülni a barátokkal a sátrak előtt és együtt várni az esti koncerteket. Érdemes különböző színű műanyag poharakat használni az italokhoz és különböző színű műanyag tányérokat az ételekhez, hogy könnyen megkülönböztessétek, melyik kihez tartozik.

Fotók: IKEA

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük