jeges finomságok,  nyár,  ötletek,  szörp

Görögdinnyés pohárdesszert: az erősen slágergyanús édesség

A vendégeidet garantáltan leveszi a lábáról.

Sokak kedvence a görögdinnye, ami behűtve, csak úgy magában isteni frissítő. Ha viszont már szívesen variálnád, az alábbi desszert biztosan a család és a vendégeid kedvence lesz.

Vecsei Krisztina receptjét egy sütis csoportban láttam meg, és azonnal lenyűgözött, mert nagyon mutatós. Kriszta bevallása szerint kicsit munkás elkészíteni, de nagyon megéri játszadozni vele.

Fotó: Vecsei Krisztina

Hozzávalók (4 pohárnyi adaghoz):

zöld réteg:

3 avokádó

10 citromfűlevél

2 ek. porcukor

2 ek. citromlé

kevés víz

fehér réteg:

2 dl tej

1 tábla olvasztott fehér csoki

1 ek. vaníliás cukor

piros réteg:

2 nagy szelet dinnye belseje felkockázva (kb. fél kg)

2 ek. porcukor

2 ek. citromlé

Valamint 2×20 gr zselatinpor, 1,5 dl víz + 5 dkg olvasztott étcsoki

pexels

„A  zöld réteg hozzávalóit összeturmixoljuk. Kevés vizet adunk hozzá, hogy krémes, habos legyen.

A fehér réteghez a csokit felolvasztjuk, a vaníliás cukorral elkevert langyos tejben óvatosan elvegyítjük. Félretesszük.

A piros réteghez a dinnyét összeturmixoljuk a többi hozzávalóval.

A zselatint beáztatjuk a hideg vízbe és folyóssá melegítjük. Mikor már langyos- ragacsos-nyúlós, a zöld krémhez 10 teáskanálnyit, a fehérhez 6 teáskanálnyit adunk, a többit pedig a dinnyés masszához keverjük.

Minden krémet a hűtőbe teszünk hogy dermedjen.

Ha már szilárdul, öblös pohárba rétegezzük, minden réteg után hűtőbe tesszük dermedni a poharakat.

Ha kész a fehér réteg, akkor olvasztott étcsokiból (kb. nutella állagú kell legyen) cseppecskéket rajzolunk a pohár belső falára olvasztott csokival töltött, picike lyukú díszítőzsákkal, vagy egy csokiba mártogatott fogpiszkálóval (én ez utóbbit választottam).

Ha kész, ezt is a hűtőbe tesszük dermedni. 10 perc után mehet rá a piros réteg és ezt is hűtjük pár órára.”


Kriszta tippje: az avokádó helyett kivi is használható.


Te kipróbálnád?

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük