
Görögdinnyés pohárdesszert: az erősen slágergyanús édesség
A vendégeidet garantáltan leveszi a lábáról.
Sokak kedvence a görögdinnye, ami behűtve, csak úgy magában isteni frissítő. Ha viszont már szívesen variálnád, az alábbi desszert biztosan a család és a vendégeid kedvence lesz.
Vecsei Krisztina receptjét egy sütis csoportban láttam meg, és azonnal lenyűgözött, mert nagyon mutatós. Kriszta bevallása szerint kicsit munkás elkészíteni, de nagyon megéri játszadozni vele.
Hozzávalók (4 pohárnyi adaghoz):
zöld réteg:
3 avokádó
10 citromfűlevél
2 ek. porcukor
2 ek. citromlé
kevés víz
fehér réteg:
2 dl tej
1 tábla olvasztott fehér csoki
1 ek. vaníliás cukor
piros réteg:
2 nagy szelet dinnye belseje felkockázva (kb. fél kg)
2 ek. porcukor
2 ek. citromlé
Valamint 2×20 gr zselatinpor, 1,5 dl víz + 5 dkg olvasztott étcsoki
„A zöld réteg hozzávalóit összeturmixoljuk. Kevés vizet adunk hozzá, hogy krémes, habos legyen.
A fehér réteghez a csokit felolvasztjuk, a vaníliás cukorral elkevert langyos tejben óvatosan elvegyítjük. Félretesszük.
A piros réteghez a dinnyét összeturmixoljuk a többi hozzávalóval.
A zselatint beáztatjuk a hideg vízbe és folyóssá melegítjük. Mikor már langyos- ragacsos-nyúlós, a zöld krémhez 10 teáskanálnyit, a fehérhez 6 teáskanálnyit adunk, a többit pedig a dinnyés masszához keverjük.
Minden krémet a hűtőbe teszünk hogy dermedjen.
Ha már szilárdul, öblös pohárba rétegezzük, minden réteg után hűtőbe tesszük dermedni a poharakat.
Ha kész a fehér réteg, akkor olvasztott étcsokiból (kb. nutella állagú kell legyen) cseppecskéket rajzolunk a pohár belső falára olvasztott csokival töltött, picike lyukú díszítőzsákkal, vagy egy csokiba mártogatott fogpiszkálóval (én ez utóbbit választottam).
Ha kész, ezt is a hűtőbe tesszük dermedni. 10 perc után mehet rá a piros réteg és ezt is hűtjük pár órára.”
Kriszta tippje: az avokádó helyett kivi is használható.
Te kipróbálnád?
Szép napot!
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.