csináld magad,  DIY,  gyerek

Körmöcske fillérekből, házilag

Gyerekkoromban nem tanultam kötni, horgolni, pedig nagyon tetszenek ezek a technikák. (Szerintem jó volna, ha az iskolákban ilyen gyakorlatias dolgokat  is tanítanának a gyerekeknek, például technika órán.) Körmöcskézni viszont igen, így elhatároztam, hogy megmutatom ezt a gyerekeimnek is.

A körmöcske egy kézműves eszköz, mellyel zsinórt, vagy csövet készíthetünk. Már az ovisok is elboldogulnak vele és mivel a  megkötött termék  látványosan kígyózik ki az eszközből, nagyon szeretik is. 🙂

SAM_5421

A tanulást pedig a körmöcske elkészítésével kezdtük, ami önmagában is jó szórakozás. Elkészíteni nagyon egyszerű. Amire szükséged lesz:

papírguriga

fagyispálcika (4 vagy 6 db) TIPP: hullámcsattal is helyettesíthető

dekortapasz, vagy cellux, vagy befőttes gumi

színes papír vagy festék

ragasztó

SAM_5399

A papírgurigából az erősebb fajtát használjuk, ami jobban tart. A gurigát díszíthetjük festéssel, vagy színes papírral vonjuk be, ezzel erősítjük is.

SAM_5409

Mérjünk le a fagyispálcikákból 1,5 cm-t, és ragasszuk a gurigára úgy, hogy 1,5 cm-rel kilógjanak a gurigából. A legkönnyebb úgy lehet felragasztani hatszög alakban, hogy az első pálcikát követően a másodikat az elsővel szembe ragasztjuk, majd a kettő közötti távolságot harmadoljuk, ide kerülnek a további pálcikák.

Ezután alul és felül dekortapasszal, vagy cellux-szal  erősen ragasszuk körbe, (de használhatunk befőttes gumit is ezek helyett).

SAM_5418

Kész is, lehet kötögetni!

SAM_5444

Legközelebb megmutatom, hogyan kell használni: KATT ide. A fonatból készülhet nyaklánc, karkötő, ujjbáb, lehet virággá tekerni.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük