csináld magad,  DIY,  gyerek

Körmöcskézés, avagy zsinórkötés

A korábbi bejegyzésben egyszerű körmöcskét készítettünk. (KATT ide) Most pedig megmutatom, hogyan tudjuk használni. A gyerekek imádják, és nehéz is abbahagyni. Már egy óvodás is elboldogul vele.

A fonalat felülről bedugjuk a körmöcskébe, hogy kb. 10 cm-nyi lógjon ki a fonalból alul ( a gombolyagról nem kell levágni).

1

Ezt a fonalat megfogjuk, hogy ne csússzon ki, majd elkezdjük a körmöcskékre tekerni a fonalat az alábbi képeken látható módon.

2

4

3

6

7

Amikor körbeértünk, (vagyis már az első körmöcskére két szál kerülne), akkor a mozgó szálat a körmön felül vezetjük, és az alsó fonalhurkot átemeljük a felül lévő hurkon, át a körmöcske ágán (hogy belekerüljön a körmöcske belsejébe). Így folytatjuk addig, míg megfelelő hosszúságú zsinórt nem kapunk. Az alsó szálat időnként meg kell húzni a körmöcskézés közben, hogy egyenletes hurkokat kapjunk.

8

9

10

11

12

Ha elég hosszú a zsinórunk, a gomolyagról levágjuk a fonalat, kb. 10-15 cm-nyit meghagyva belőle, ezt átfűzzük az összes hurkon (kívülről befelé), majd levesszük a körmöcskéről, meghúzzuk a fonalat és már készen is vagyunk.

13

14

15

Íme egy kis videó is, hogy érthetőbb legyen:

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

No Comments

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük