ajándék,  ajándékötlet,  csináld magad,  DIY

IKEA tornazsák sk.

Nemrégiben az IKEA varrószemináriumán jártam, és varrtam egy cuki kis tornazsákot, melyet hazafelé is büszkén nézegettem. Na, mit mondjak, hogyha valaki 3 éve nekem azt mondja, hogy ilyet fogok varrni, sőt a varrás is tetszeni fog, hát alaposan megmosolyogtam volna!:-)

Az IKEA évente tart varrószemináriumokat (meg egyéb szuper jó tanfolyamokat) az IKEA Family tagoknak ingyenesen, de persze bejutni elég nehéz, mert szinte azonnal betelik.

SAM_4647

Na, de most résen voltam, így izgatottan várhattam a varrótanfolyamot, ahol kötényt, könyvborítót, tornazsákot, vagy ecsettartót lehetett készíteni. A sláger a tornazsák volt, persze, hogy én is azt választottam.

Szinte hihetetlen, de az, aki még varrógépet sem tudott kezelni korábban, az is elboldogult mindegyik feladattal.

Egy kis biztonsági oktatás után mindenki kapott egy anyagdarabot, amin kipróbálhatta a varrógépet, hogy mi micsoda rajta és hogyan működik. Ez nem volt nehéz, mert az IKEA varrógép nagyon könnyen kezelhető, ugyanakkor sokfunkciós kis gép (még gomblyukazni is tud), hobbivarróknak tökéletes.

SAM_4648jav

Talán a legnehezebb feladat az anyag kiválasztása volt, mert mindegyik nagyon tetszett, de végül a madarasnál maradtam, mert ez volt a legfiúsabb, ugyanis a tornazsákot a kisfiamnak szántam.

SAM_4687jav3

Persze a tanfolyamon is ott voltak azok a jó kis ötletek, tippek, melyek jellemzik az IKEA-t, és amitől annyira vonzó a fiatalok, családok és a DIY bloggerek 🙂 körében is.

SAM_4650jav

SAM_4655jav

SAM_4653

A tanfolyam jó kis hangulatú volt, 3 szakember is segítette a munkánkat, akik lépésről lépésre megmutatták, hogyan kell kiszabni, levasalni, megvarrni az anyagot. Közben egy nagyon kedves barátot is szereztem, Ildi személyében, akivel jót mulattunk a tanfolyamon.

SAM_4669

SAM_4666

ÉÉÉÉÉS íme az én kis büszkeségem, még most is hihetetlen, hogy én varrtam. 🙂 És ami a legjobb, a kisfiam is imádja! 🙂

SAM_4697jav

A tanfolyam végeztével jól bevásároltam anyagokból, mert a lányomnak is varrok egy ilyet! Ja, és a cakkozó ollóba is beleszerettem.

SAM_4700jav

Azóta már varrtam egy könyvborítót is ajándékba:

SAM_4631

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük