recept

Villámpizza házilag: 30 perc múlva már ehetjük is

Kelesztés, dagasztás nélkül, gyorsan. Bögrés recepttel.

A szünetben a gyerekeknek mindig lehet 3 kívánsága, amiből az egyik mindig a pizza szokott lenni, ahogyan a mostani őszi szünetben is. Ezt azonban most akkor kívánták, amikor óriási szél, eső tombolt nálunk, és itthon nem volt se friss élesztő, se tej, a szokásos gyors pizzánkhoz.

Közben pedig a gyerekek természetesen majd éhen haltak és anya pizzáját követelték. Szerencsére találtam egy szárított élesztőt a fűszeres fiókban, és egy gyors pizza receptet, melyet az itthon fellelhető alapanyagokból is elkészíthettem.

Hú, hát 5 perc volt összegyúrni, 5 percet pihent, 15 percet sült, és 2 perc alatt megette az éhes szünetelő gyereksereg. És nemcsak gyors volt, de nagyon finom is.

Hozzávalók:
2 bögre liszt
160 ml  víz (kb. 2/3 bögre)
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
7 g szárított élesztő (nálunk Budafoki volt)
fűszerek  opcionálisan: oregáno, fokhagyma

1 bögre=250 ml

A meleg vízben feloldottam a cukrot és az élesztőt, majd hozzáadtam a lisztet, sót, olajat, melyet először villával kevertem össze, majd kézzel összegyúrtam. Nekem még egy evőkanálnyi lisztet igényelt, hogy ruganyos, de ne ragacsos legyen a tészta.

A tésztát 5 percre lefedtem pihenni, addig felvágtam a sonkát, lereszeltem a sajtot.

Ezután kinyújtottam a tésztát, nekünk egy gáztepsivel lett belőle. A tészta olyan jó állagú, hogy még a levegőben pörgettem is kicsit, mint az olaszoknál. 🙂

Én a tésztára szoktam fűszert tenni, most igazi szicíliai oregáno került rá, amit a barátnőmtől kaptam, akinek anyósa, a Mamma maga nevelte, szárította a napsütötte fűszert.

Megkentem házi paradicsomszósszal, megszórtam sonkával, sajttal, és már ment is a forró (190-200 fokos) sütőbe. 15-20 perc alatt ropogósra sül.

Grafit cicánk is majdnem lecsapott rá.

Nos,  ezzel a pizzával teljesítettem a szünidei vállalásom, és az éhenkórászok is jóllaktak.

Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.