ajándékötlet,  csináld magad,  DIY,  Spóroló

Kukoricacsuhé poháralátét sk.

A főtt kukorica a gyerekek kedvence, csak úgy fogynak nálunk a csövek, nem győzzük főzni őket. Még szerencse, hogy már van  10 perces változat, nem úgy, mint gyerekkoromban, amikor órákig kellett várni, hogy elkészüljön a kukorica. 🙂

10

A kukoricafőzések másik nagy előnye, hogy kukoricacsőből és a csuhéból sok mindent lehet készíteni. Például poháralátétet. Ne, ne ijedjetek meg, nagyon egyszerűen elkészíthető, és ajándéknak is kiváló.

11

A csövek fedőleveleinek felső, vastagabb végét hegyesre vágjuk, a leveleket meleg vízbe mártjuk, majd ruhával letakarjuk, így nem száradnak meg hamar. A csuhéból hármasfonatokat készítünk, mielőtt a végéhez érünk, kb. 10 cm-es átfedéssel beletoldunk egy újabb darabot.

12

Ha már elég hosszú fonatunk van, tekerjünk fel színes madzagot a végére, majd csigaszerűen alakítsuk ki az elejét. A tűbe fűzött fonállal a pelenkaöltéshez hasonló módon öltsünk bele mindig az előző fonálsorba. Szorosan dolgozzunk. (Ha nem érthető, itt találsz még képeket.)

13

Ha készen vagyunk a megfelelő mérettel, a végét alaposan elvarrjuk, és a csuhé alátétet megszárítjuk.

14

15

12

10

Ha kukoricacsuhé babát akarsz készíteni, a Masninál itt megtalálod, hogyan kell!

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.


Tip-1kicsiSpórolós tipp: A kukoricacsövek leveleiből sokféle dolgot készíthetünk, például poháralátétet, lábtörlőt, kosarat, csuhébabát. A saját készítésű csuhétárgy ajándéknak is kiváló. Ne dobjuk ki ezeket a leveleket, inkább használjuk fel, ahogy nagyszüleink tették.

Tetszett a tipp? Oszd meg másokkal is! További ötletek itt.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük