
Héjában sült krumpli, ahogy sosem kóstoltad
Örök családi kedvenc. Egyszerű, olcsó alapanyagokból igazán laktató családi vacsora lehet.
Nálunk hideg időben szinte minden hétvégén előkerül a héjában sült krumpli, egy kis vajjal, fokhagymás tejföllel. Nincs is jobb, mint amikor a kivülről ropogósra sült krumplin megcsillan a sókristály, majd lágyan olvad a vaj. Valahogy olyan szemet, testet, lelket melengető élmény amint a család körbeüli a nagy tál sült krumplit, és huhogva, fújva próbálja bekebelezni a tüzes finomságot.
Imádom ezt az legegyszerűbb verziót, de persze van olyan is, amikor még több feltét kerül a krumplira. Mi így is készítjük.
Hozzávalók:
közepes burgonya
vaj, vagy kacsazsír
sajt, ha szereted, érdemes markánsabb ízű sajtot választani: cheddar, feta, gorgonzola, parmezán
sült bacon
sült fokhagymaszeletek
tejföl
friss snidling, petrezsezsem
Amíg sül a krumpli, előkészítem a hozzávalókat: megsütök fokhagymaszeleteket, kockára vágott bacont, reszelek sajtot.
Ha kész a krumpli, keresztben a közepéig behasítom, majd az alján két oldalon megnyomom, hogy kinyíljon a kivágott rész.
Megsózom, majd mehet bel a vaj, hogy ne legyen száraz, felturbózom sült fokhagymaszeletekkel, a baconnel, megszórom sajttal, megcsepegtetem tejföllel, végül meghintem snidlinggel (újhagymával), petrezselyemmel.
Mindegyik feltétből készítek ki, hogy lehessen pótolni a tölteléket.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.