recept

Héjában sült krumpli, ahogy sosem kóstoltad

Örök családi kedvenc. Egyszerű, olcsó alapanyagokból igazán laktató családi vacsora lehet.

Nálunk hideg időben szinte minden hétvégén előkerül a héjában sült krumpli, egy kis vajjal, fokhagymás tejföllel. Nincs is jobb, mint amikor a kivülről ropogósra sült krumplin megcsillan a sókristály, majd lágyan olvad a vaj. Valahogy olyan szemet, testet, lelket melengető élmény amint a család körbeüli a nagy tál sült krumplit, és huhogva, fújva próbálja bekebelezni a tüzes finomságot.

Imádom ezt az legegyszerűbb verziót, de persze van olyan is, amikor még több feltét kerül a krumplira. Mi így is készítjük.

Hozzávalók:

 közepes burgonya

vaj, vagy kacsazsír

sajt, ha szereted, érdemes markánsabb ízű sajtot választani: cheddar, feta, gorgonzola, parmezán

sült bacon

sült fokhagymaszeletek

tejföl

friss snidling, petrezsezsem

Amíg sül a krumpli, előkészítem a hozzávalókat: megsütök fokhagymaszeleteket, kockára vágott bacont, reszelek sajtot.

Ha kész a krumpli, keresztben a közepéig behasítom, majd az alján két oldalon megnyomom, hogy kinyíljon a kivágott rész.

Megsózom, majd mehet bel a vaj, hogy ne legyen száraz, felturbózom  sült fokhagymaszeletekkel, a baconnel, megszórom sajttal, megcsepegtetem tejföllel, végül meghintem snidlinggel (újhagymával), petrezselyemmel.

Mindegyik feltétből készítek ki, hogy lehessen pótolni a tölteléket.

Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.