csináld magad,  DIY,  Ünnep

Adj új életet a tárgyaknak az ünnepekkor is!

„Adventi DIY csodavilág”: a Vaterával.

Nálam minden úgy kezdődött, hogy a gyakornoki időszak után, életem első igazi munkahelyén fejlesztőmérnökként kezdtem dolgozni: újabb és újabb festékeket dolgoztunk ki a laborban, miközben az elkészített verziókat alkalmazástechnikai szempontból is vizsgáltuk.

Jó-e vele festeni, hogyan terül, mennyire hígítható, színezhető, hogyan szárad. A profi alkalmazástechnikusunk mellett én is mindent kipróbáltam, így egy kicsit megtanultam a festés csínját-bínját. Imádtam a festék szagát, és a  festés szeretete meglátszott az otthonunkon is: amit lehet, lekentem.

Elkapott az alkotás öröme, és azt vettem észre, hogy elkezdtem másképpen tekinteni a tárgyakra:  mindenben az új lehetőséget láttam.  Így lett szegőlécből képkeret, pólóból karkötő, vázából üvegbúra.

Ezért is örültem nagyon a Vatera felkérésének, hogy  készítsek karácsonyi  ajándékot, dekorációt a Vatera kínálatában megtalálható tárgyakból.


Egy olyan online piactér, mint a Vatera tele van ugyanis rejtett kincsekkel, amik otthonunkat díszíthetik, vagy amikből szeretteinknek különleges ajándékot készíthetünk. Ha sokat böngésszük a Vaterát, a jó áras darabok, vagy a nekünk tetsző kincsek nem tudnak előlünk meglógni.


Két nagyon egyszerű karácsonyi dekorációt készítettem, mindkét esetben figyelve arra is, hogy használt, vagy maradék anyagokat is felhasználjunk az ajándékkészítéshez, ezáltal kicsit csökkentve ökolábnyomunkat.

Mesés karácsonyi hógömb

Amire szükséged lesz:

játékautó (használt)

csatos üveg vagy befőttesüveg

kétoldalú ragasztó

kis fenyőfa

műhó

pékzsineg, apró fém csengettyűk

Elkészíteni nagyon egyszerű: a kisautóra rákötözzük pékzsineggel a karácsonyfát. Az autó kerekeire kétoldalas ragasztót ragasztunk, majd az üvegbe helyezzük, majd az üveg alját megszórjuk kevés műhóval. A csatos üveget pékzsineggel díszítjük.

Ajándéknak is nagyon kedves.

Borospohár mécsestartó

Amire szükséged lesz:

borospohár (használt, a készletből megmaradt)

maradék tapéta

kétoldalú ragasztó

sablon (innen letöltheted)

A sablon segítségével a tapétából kiszabjuk a kis lámpabúrát, amit kétoldalú ragasztóval rögzítünk, majd a borospohárra teszünk. Égő mécsest ne hagyjunk felügyelet nélkül!

Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.


Ezt a posztot a Vatera.hu támogatta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.hu sajátja.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük