család,  csináld magad,  DIY,  gyerek,  karácsony,  Ünnep

5 perc DIY: a szarvassá változott csoki

Letölthető sablonnal. Gyerekkel is készíthető.

Sokszor egy kis apróság is elég ahhoz, hogy egy kis mosolyt csaljunk azok arcára, akiket szeretünk.

Például, ha az ebéd utáni (vagy adventi) apró édességet egy kicsit formabontó módon tálaljuk. Szerintem a karácsonyi terítéken is vidáman mutatnának ezek a szarvasok, és elkészíteni sem bonyolult, a sablon kivágásában az ollóval már jól elboldoguló gyerekek is segíthetnek.

Mi kétféle verzióban készítettük – egy neten korábban látott ötletet továbbgondolva – az egyikhez szaloncukrot használtunk, a másikhoz csokit, a szarvasfejet én rajzoltam – persze, ismét derültséget okozva a gyerekeim körében – de szívesen közreadom, ha nem szeretnél magad rajzolni egyet.

Hozzávalók:

szaloncukor, kis csoki (csokiból a LIDL Coco’s &Choco mini verzióját használtuk, szaloncukorból az a jó, amelyik szépen vágható)

szarvas sablon 2 méretben

fehér, barna  kartondarab

fa kávékavaró pálcika

Az egész nem bonyolult, amire érdemes vigyázni, hogy a csokikat nem árt hűtőbe tenni kicsit, mielőtt felhasználnánk őket, hogy ne olvadjanajók meg túlságosan a művelet alatt.

A csokik bemetszésére vékony, nem vastagodó kés, vagy szike a legjobb.

A pálcikákat a felhasználástól függően méretre kell vágni. Mi ezeket nem rögzíttük a csokihoz, szaloncukorhoz, de olvasztott csokival összeragaszthajuk őket.

A sablont a kisfiam szkennelte, használata: mentsd le képként, majd nyomtatáskor az A4 méretet, és a teljes oldalas fénykép opciót kell választani, így jó méretű lesz. (És bocs a szabadkézi rajzért. 🙂 )

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük