csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

Újrahasznosított vázák az apró tavaszi virágoknak

Praktikus dekoráció a lakásba, az újrahasznosítás jegyében. Egyszerű és gyors DIY.

Egy formás műanyag palack, némi lelemény és máris pénztárca- és kötnyezetbarát módon alkothatunk. Ezek a kis joghurtos palackok nagyon csinos formájúak, emellett pedig elég kicsik, hogy tökéletes vázaként szolgáljanak a a rövid szárú tavaszi virágoknak.

Már mindenki virágos fotókat posztolt, de a kertünkben még nem indult be a virágzás, sem a gyümölcsfák, sem a hagymások nem virágoztak, pedig már rendkívül vártam, hogy csodálhassam őket.

Aztán a hétvégi meleg idő mindent gyorsan beindított: a jácintok teljes pompában, a nárciszok félig kinyílva, és bimbózni kezdtek a fák is.

Annyira örültem, hogy haza is hoztam belőlük, hogy a négy fal közé is behozzam a tavaszt. És persze jól jöttek a picike vázák is.

Amire szükséged lesz:

kis műanyag palackok

Novasol sprayfesték (krétafesték, de szintetikus festékspray is jó)

A palackokról leszedtem a címkét, majd megtisztítottam.

Az egyik palackot telibe fújtam a mályva színnel: akkor lesz szép a felület, ha vékonyan, legalább 30 cm távolságról, sávosan fújjuk a felületet.

Én úgy festettem, hogy a két ujjamat (gumikesztyű)  a palack szájába tettem, így tudtam szépen, egyenletesen forgatni is. A végén kicsit nehéz volt kihúzni a gumikesztyű miatt, de kicsit mókásan – mintha egy Mr. Bean filmben szerepeltem volna – megoldottam.

Amikor a festék teljesen megszáradt, akril filctollal pöttyöket rajzoltam rá.

A másik palackra akvarelles hatást szerettem volna, így kicsit kísérleteztem.  Mivel a krétafesték vizes bázisú, a palack alját vízbe mártottam, majd így fújtam vékonyan: valamelyest megfolyt a felhígított festék, illetve többször, foltszerűen festettem még a felületet.

További ötletek joghurtos palackokból:

Top 15 zseniálisan jó ötlet joghurtos palackból

Szép napot!

Fotók: a bejegyzés SAJÁT© fotókat tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük