csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

Régi csempéből poháralátét

Mi mindenre nem jó egy régi csempe? Nézzétek csak!

Bár a lakásfelújításunk sok-sok évvel ezelőtt volt, a maradék csempét még mindig a pincében őrizgetjük. Így aztán nagyon jókor jött egy workshop felkérés, ahol is csempéből kellett alkotnunk valamit.

Mivel nálunk a fiúk nagyon szeretik a fa konyhapulton felejteni a megizzadt, vagy éppen kilöttyenő poharukat, nem volt kérdés, hogy a csempékből poháralátét készül  majd.

Én ugyanis egy kicsit elsárkányosodom, ha az asztalon izzadó, vagy az italban kívülről tocsogó poharakat látok. Így aztán jól jöttek a pincében található csempék… és ennek a DIY mutatványnak a fiúk is örültek nálunk.

Most a pikk-pakk festős megoldást választottam, sprayfesték mindig van itthon, mert nagyon szeretem használni, ráadásul a sok kis  felületre kevés is kell belőle, így gazdaságos a használata is.

Mutatom, hogy készültek az alátétetek.

Amire szükséged lesz:

10*10 cm-es maradék/régi csempe

Novasol Pinty Univerzális alapozó

Novasol Pinty akril festékspray (fehér, rosegold)

Novasol Pinty lakk

maszkolószalag

filc csúszásgátló korong

Első lépésben lealapoztam a csempét, majd száradás után maszkolószalaggal mintáztam. Lefújtam a Rosegold színnel 2 rétegben, vékonyan. A Rosegold nagyon jól mutat fehérrel kombinálva, igazán elegáns lesz a felület ezzel a két színnel.

A ragasztószalagot még nedvesen kell eltávolítani, mert egyébként felszedi a festék egy részét és nem lesz szép egyenes festékszélünk.

A teljes száradás után még egy lakkréteget is kapott a felület, hogy bírja majd a gyűrődést.

A legvégén a csempék aljára ragasztottam a filc korongokat, és már használatba is vettük a készletet.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük