család,  gyerek,  kirándulás

Csaknem 11 méteres piton vigyázza a mezítlábas sétány nyugalmát

A tömör tölgyből készült mászó-ülő alkalmatosság  tiszaújvárosi súlyemelők és önkéntesek segítségével került a helyére.

Persze azonnal el is mentünk megnézni és kipróbálni a sétány új látványosságát a gyerekekkel, hiszen nekünk olyan szerencsénk van, hogy a piton és a sétány is szép kisvárosunkban található.

A 10,8 méter faragott kígyó leginkább egy kockás pitonra hasonlít, és persze azonnal a gyerekek kedvence lett, Harry Potter rajongó kisfiam szerint ez egy igazi baziliszkusz.

Ha már ott voltunk, végig sétáltunk a mezítlábas sétányon is, a köves, kavicsos részen sűrűn felszisszenve, hiába, el vagyunk szokva ezektől a felületetektől és a mezítláb sétálástól.

Ha erre jártok, gyertek el ti is és tegyetek egy kört az ingyenesen látogatható Tiszaújvárosi Mezítlábas sétányon, melynek középső részében egy kis gyógynövény- és fűszerkert van, hogy séta közben magunkba szívhassuk ezek aromáját.

A sétány 2 éve készült el a városban,  az Alapítvány Tiszaújváros Gyermekeinek Egészségéért kezdeményezésére és szervezésében, sok önkéntes munkával.

12 járófelület van: puhább és keményebb, lehet sétálni például parafadugón, – ez az én személyes kedvencem – fakérgen, homokon, téglán, kavicson és füvön is.

A most kihelyezett faragott kígyót Juhász Zoltán kisgyőri faragó mester készítette, a súlyát jó érzékelteti, hogy 8 erős ember kellett ahhoz, hogy a helyére tegyék.

Dr. Pető Gabriella, az Alapítvány elnöke – és büszkén mondhatom, hogy a blogom orvosszakértője – szerint a talpunk nagyon ingergazdag terület és a különböző felületeken való séta alaposan megtornáztatja a talpat, erősíti a láb elhanyagolt izmait, jó hatással van a vérkeringésre és ingerli a reflexpontokat, ezáltal kifejtve áldásos hatását.

A sétány a Tiszaújvárosi Sportcentrumban van, ahol akár össze lehet kötni a sétát egy kis sportolással is a gördeszkapályán, vagy a streetball- és lábteniszpályán, de strandolhatunk a Termálfürdőben is, ha pedig egy igazi sportos fesztiválra vágyunk, akkor a Triatlon Világkupát és Nagyhetet nem érdemes kihagyni.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡