gyerek,  játék,  öko,  újrahasznosítás

Készíts te is kupak pörgettyűt!

Filléres ügyességi játék, nemcsak gyerekeknek.

Máténak kedvencei a pörgettyűk, van pörgettyűje fából, műanyagból, sőt egy óra szétszerelésekor beszerzett egyet rézből is: az óra egy fogaskereke szuper pörgettyűnek.

Hogy a gyűjteményét növeljük, készítettünk néhányat kupakból is: egyszerű, gyorsan elkészül, ráadásul újrahasznosítunk is.

1

Nem kell hozzá más, csak üdítős kupak, hengeres fogpiszkáló, fúrógép (kettes fúróheggyel), és dekorációnak gyöngyök, és dekortapasz.

2

A kupak közepén óvatosan lyukat fúrtunk, ez a királyi többes apát jelöli. 🙂

4

Ami fontos, hogy tényleg a kupak közepére kerüljön a furat, egyébként nem pörög szépen.

A lyukba mehet a fogpiszkáló, és ennyi. 🙂

Ha díszíteni akarjuk a pörgettyűt, tehetünk rá dekortapaszt, vagy gyöngyöket, de nem érdemes túl sokat rápakolni, mert akkor sem fog szépen pörögni.

Nálunk a rózsaszín (szénsavmentes ásványvizes kupak) volt a csúcstartó, kb. 1 cm fogpiszkáló csúccsal, és 3 gyönggyel díszítve. 🙂

3

Ha készen vagyunk, mehet a verseny: kié pörög tovább, meddig gurul? De készíthetünk egy pörgettyűpályát is: egy dobozba ragasszunk papírköröket számokkal, amelyiken megáll a pörgettyűnk, annyi pontot kapunk.

Gyereknapra, kölyökzsúrra, szülinapra, vagy csak úgy. 🙂

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük