Pipacs nyalóka házilag
Házi nyalóka, egy nyalintásnyi édesség.
Senki se számítson különleges receptre, ez egy nagyon egyszerű, és gyors megoldás arra nézve, ha a gyerkőc nyalakodni akar, és szereti a vásári kakasos nyalókát, de se vásár, se kakas. 🙂
Na, így jártam én is, és mivel repis savanyúcukrok voltak itthon, gondoltam, kipróbálom a linzernél már használt technikát.
Szóval, cukrokat bont, színek szerint rendszerez.
Cukor nylon zacskóba, konyharuhával lefed, majd nyújtófával összetör.
Sűtőpapírra rendszerez, pálcikával kiegészít, sütőben olvaszt (kb. 2-3 perc, 160 fok):
Amire figyelni kell, érdemes az elején többször ránézni az olvadó cukorra, mert hamar karamellizálódik, így:
A legkerekebb akkor lett, amikor pogácsaszaggatóba tettem a tört cukrot, mikor megolvadt, levettem róla a szaggatót, majd gyorsan belenyomtam a pálcikát.
Kicsit ferde, kicsit lapos, de a mienk. Ha kihűlt, lehet nyalogatni.
Szép napot!