recept

Pipacs nyalóka házilag

Házi nyalóka, egy nyalintásnyi édesség.

10

Senki se számítson különleges receptre, ez egy nagyon egyszerű, és gyors megoldás arra nézve, ha a gyerkőc nyalakodni akar, és szereti a vásári kakasos nyalókát, de se vásár, se kakas. 🙂

Na, így jártam én is, és mivel repis savanyúcukrok voltak itthon, gondoltam, kipróbálom a linzernél már használt technikát.

Szóval, cukrokat bont, színek szerint rendszerez.

11

Cukor nylon zacskóba, konyharuhával lefed, majd nyújtófával összetör.

13

Sűtőpapírra rendszerez, pálcikával kiegészít, sütőben olvaszt (kb. 2-3 perc, 160 fok):

14
Kipróbáltam az alufóliás alakformálást, nem lett túl jó, a cukor kifolyt, és még a fóliába is beleragadt. Helyette jobb a free style.

Amire figyelni kell, érdemes az elején többször ránézni az olvadó cukorra, mert hamar karamellizálódik, így:

15

A legkerekebb akkor lett, amikor pogácsaszaggatóba tettem a tört cukrot, mikor megolvadt, levettem róla a szaggatót, majd gyorsan belenyomtam a pálcikát.

16

Kicsit ferde, kicsit lapos, de a mienk. Ha kihűlt, lehet nyalogatni.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük