inspiráció,  Ünnep

15 kreatív adventi naptár

Az adventi naptárat a legenda szerint egy édesanya találta ki, akinek türelmetlen kisfia minden este megkérdezte, mennyit kell még aludnia karácsonyig. A leleményes anya kartonlapba 24 ablakot vágott, melyek mindegyikébe apró édességet tett, így megkönnyítve a várakozást. Mikor a fiú felcseperedett, árulni kezdte az édes számlálót, melyet adventi naptárnak nevezett el.

Mint minden legendának, ennek is csak a fele igaz, ha kíváncsi vagy az adventi naptár valódi történetére, itt olvashatsz egy jó kis cikket róla.

Sok minden változott az idők folyamán, de az semmiképpen, hogy a gyerekek még mindig izgatottan kérdezgetik, mikor lesz már Karácsony. Készítsünk hát adventi naptárat, amivel könnyebben megy a visszaszámlálás, és talán az ünnepre is ráhangolódunk.

A papírguriga nem várt karriert futott be a kézműveskedők táborában, naná, hogy adventi kalendárium is készülhet belőle:

15

23

Letölthető sablonnal, melyet a képre kattintva érsz el:

30

Nekem tetszenek azok a verziók is, ahol az advent végén valami elkészül: „kinő” a Mikulás szakálla, díszben áll a karácsonyfa. A Mikulás sablont innen, a karácsonyfát innen töltheted le.

27

8252499911_fcbd2d315a_o

Maradék fonalból, textilekből is készíthetünk egyszerűbb és molyolósabb naptárat.

28

20

19

16

Borítékot, újságpapírt is felhasználhatunk, de színes papírból hajtogathatunk is:

21

17

18

32

33

Abszolút natúr, ez a diós verzió: én kis üzeneteket tennék bele:

34

További adventi naptár ötletet itt találsz. És hogy mi kerüljön az adventi naptárba? Ötletek itt!

Szép napot!

A bejegyzésben szereplő képekre kattintva elérheted a képek forrását. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.