advent,  gyerek,  inspiráció,  karácsony

Mi kerüljön az adventi naptárba? gyerekeknek

Arról már ötleteltünk, hogy milyen legyen az adventi naptár, most ötletek következnek, mi kerüljön a naptárba, hogy a várakozás még izgalmasabb legyen.
Jelentkezz, ha a játékok nálatok is lassan kiszorítanak Titeket a lakásból, ha sok kis mütyürrel vannak tele a fiókok, ha a plüssök négyzetesen szaporodnak, hiába ajándékozod el őket! Na, ez az a tény, ami miatt, ha lehet, inkább a nem tárgyi jellegű ajándékokat szeretem ilyenkor, már csak azért is, mert a mikulás és a karácsony is az az ünnep, amikor amúgy is rengeteg ajándék gyűlik össze a családtól. Következzenek hát először a nem tárgyias ötletek:
 • Az adventi naptárba kerülhetnek téli/mikulás/karácsonyi témájú mesék, és a kihúzottakat este együtt olvassuk.
 • A kincskereső örök kedvenc: legyen egy karácsonyi maci, egy télapófigura, vagy bármi plüss kinevezve, amit nap mint nap elrejtünk és meg kell keresni. Az adventi naptár rejtse a helyre vonatkozó térképet, feladványt.
 • Minden napra egy játék: ilyenek: Tűz, víz, repülő, Pista bácsi mondja, közös társas, közös kártyajáték.
 • Kis cédulákra írhatunk fel kreatív tevékenységeket, például közös karácsonyfadísz készítése, ehhez leírás, sablon, így lassan közösen készülhetünk a karácsonyra és a nagyinak szánt ajándék is elkészül.
 • Lehet az egy recept is, amit közösen sütünk meg. Mi például minden évben készítünk mézeskalács házikót, mézeskalács figurákat amit egyik nap megsütünk, másnap kidíszítünk, harmadnap fákat készítünk, negyednap  eljátsszuk a Jancsi és Juliskát a figurákkal. 🙂
 • Ha már mindenképpen ajándék, akkor az lehet egy lego, vagy puzzle, melynek darabjait 24 részre osztjuk és a végén lehet összeállítani.
 • Mivel a gyerekek nagyon imádják ezeket a gyűjtős, matricás albumokat- nem győztünk eleget vásárolni, hogy kigyűljenek :-),- otthon, sk. is készíthetsz ilyet, igaz, ez egy kis előkészítést igényel, de jó buli. Ha két gyerek van, lehet úgy rendezni, hogy egyformák kerüljenek egy gyerekhez, így akár csereberélni is tudnak.
 • Lehet kuponfüzet kuponokkal, amiket egyeztetés után be lehet váltani, például kényeztető csiklandozásra :-), játékos vetélkedőre, forró csokira, mozira, vagy egy jó kis családi dvd-re.
 • Készíthetsz egy kincsestérképet, melyet 24 darabra vágsz és a végén összeillesztve ez mutatja meg Szentestén az ajándék helyét 🙂 🙂
 • Kis cetliken lehetnek vicces feladatok, találós kérdések, amit aznap kell megcsinálni, megfejteni. Ezeket az ötleteket lehet variálni, és akkor még izgalmasabb lehet az advent.
A meglepetésfeladatokat ráteheted egy kis filcdarabra, amiből gombokkal girlandot készítesz: majd minden nap legombolsz egy szemet a sorból:
www.apartmenttherapy.com
Én egyébként nem ódzkodom a csokitól sem, ezt lehet variálni aszalt gyümölccsel, cukorkákkal.
És jöjjenek a kis tárgyak, amik belekerülhetnek a kalendáriumba:
 • radír, kis jegyzetfüzet, matricák, iránytű, ceruza, üveggolyó, hajcsat, ceruza, diafilm, műtetkó, pici gyűrű, nagyító, könyvjelző, figurás szappan, kisautó, kavicsok, lego figurák, hűtőmágnes, ujjbábok, egy nagyobb játékszett darabjai, hegyező, valamilyen gyűjtemény darabjai (képeslap, bélyeg: van még gyerek, aki ilyet gyűjt?, kukabúvár…)
http://www.pinkcupcakevintage.blogspot.co.uk/
Szép napot!
Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt:
https://www.facebook.com/pages/Anapfenyillatacafebloghu/250663971725153?ref=hl
A képek forrásait a képekre kattintva éred el.

No Comments

 • Anikó Rácz

  Sziasztok! Bocsánat a tördelésért, de valami történt a bloggerrel, mert sehogy sem akar szépen megjelenni a szöveg, és ami jó volt az is elcsúszott. Igyekszem kijavítani 🙂 Remélem, sikerül Szép napot!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük