Hamisítatlan falusi lángos: a nyár íze
Ami Olaszországban a pizza, az Magyarországon a lángos… Az igazi finom lángosok íze összekapcsolódik a gyerekkorommal: a stranddal és a színes kabinokkal, a piaci forgataggal. Aztán már felnőttként hiába kerestem ezt az ízt a gyorsbüfékben, valahogy eltűnt, mint azok az igazi finom kiflik, amiknek le lehetett tekerni a külső kérgét, vagy a meleg, illatos kenyerek a böszörményi kenyérgyárból.
Sok lángos receptet kipróbáltam, de valahogy az egyik sem volt az igazi, vagy túl száraz volt, vagy túl olajos. Egészen addig nem sikerült a gyerekkori ízt visszacsempésznem, míg meg nem kaptam ezt a receptet! Na, persze ez a recept is Egyekről származik (Üdv az Egyekieknek!:-), mint jó pár a szupertitkos receptgyűjteményemben! Psszt! Elárulom a titkot!
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
1 pohár tejföl
1 ek. só
1 ek. olaj
1 tojás sárgája
2,5 dl tej
fél (25 g) élesztő
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi összetevővel összedolgozzuk. Ha nem elég lágy a tészta, kis tejjel dagasszuk. Ha kész a tészta, tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap forró olajban kell kisütni.
Nekem a sajtos tejfölös a kedvencem, de a férjem a fokhagymásat szereti. A fokhagymás olajat így készítsd: 5 gerezd fokhagymát préseld ki, tégy hozzá 1dl olajat, 1 dl langyos vizet és sózd meg. Tedd hűtőbe, hogy kicsit érlelődjön, aztán lehet rákenni a lángosra.
Amit mi még nagyon szeretünk, az a fokhagymás tejföl a lángoson! MMMMMMennyei! 🙂
Itt az idő, varázsolj otthonra strand-hangulatot! Vegyél fel fürdőruhát, menj a ki a kertbe, izzítsd be a slagot, majd egyél finom lángost! Ha nincs kerted, ülj ki az erkélyre és jöhet a lángos! 🙂
Jó étvágyat!
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.