A világ legfinomabb mazsolás zabkeksze
Kiránduláshoz, tízóraira, vagy csak úgy. Hogy frissek maradjunk.
A zabkeksz keresztanyja Mautner Zsófi, és ha ő mondja, akkor el is hiszem, hogy ez a legfinomabb, mert eddig Zsófi receptjeiben nem csalódtam. Annyira megkedveltem, a Lidl-recepteket is, hogy egészen hiányoznak, még jó, hogy megvan a szakácskönyvük, ez a keksz recept is onnan való.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ebben a bolond időben egy álltó helyemben el tudnék aludni. Néha azon veszem észre magam, hogy nehezemre esik nyitva tartani a szememet, a fejem ólomsúlyként húz lefelé, és már a kávé sem segít.
Na, ilyenkor kellenek az ilyen vitalizáló ételek, amelyek nemcsak egészségesek, de úgy laktatnak, hogy közben nem fáradunk el.
Még a készítésükben sem, mert 10 perc összedobni a kekszet, azt a 10 perc sütést pedig csak ki tudjuk még alvás nélkül várni.
Szerintem a hétvégi kirándulásra is készítek majd egy adagot.
Hozzávalók:
125 g puha vaj
125 g nádcukor vagy barna cukor
1 db tojás
100 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk. szódabikarbóna
1 kk. őrölt fahéj
125 g zabpehely
125 g mazsola
60 g dió, vagy mogyoró durvára törve
csipet só
A vajat keverjük ki a cukorral és a tojással.
Mérjük k és keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat. Én teljes kiőrlésű zablisztet használtam.
A vajas és a lisztes keveréket dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, mazsolát, diót.
Húsz percre tegyük a hűtőbe pihenni, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe lapogassuk, majd 10-12 perc alatt süssük ki. Hagyjuk kihűlni, mert ilyenkor még nem ropogós, csak ha meghűlt.
Ja, és tényleg isteni finom! 🙂
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.