Házi forrócsoki por
Olyan jó a hideg estéken egy finom forró csokoládéval bebújni a takaró alá és nézni egy jó kis filmet. Készítsd el házilag a forrócsoki port, és zárd üvegbe ezt a hangulatot! Ajándéknak is kiváló.
Mindjárt két receptet is mutatok, az egyik a gyerekek kedvence, a másik az enyém. 🙂
Gyerekek kedvenc forrócsokija porból:
Legyen sűrű, legyen krémes, legyen édes. 🙂
Hozzávalók:
2 teáskanál keserű kakaópor (jó minőségű)
1-2 teáskanál cukor
1 teáskanál étkezési keményítő
2 dl tej
A porokat összekeverjük, majd kb. 1 dl tejben ( a tejet fokozatosan adagolva) elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet is, és mikrózzuk 1-2 percig, közben megállítva a mikrót és megkeverve a csokit, mert kifuthat.
Forrócsoki por, ahogyan én szeretem:
Hozzávalók:
1 tábla étcsoki (jó minőségű)
1 csésze (1dl) nádcukor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál étkezési keményítő
fél teáskanál fahéj
Egy késes keverőben alaposan összekeverjük az alapanyagokat, majd egy zárható edénybe tesszük.
Felhasználáskor felforraljuk a tejet, ebbe kerül a 2-3 teáskanálnyi por.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.