csináld magad,  DIY,  gyerek

Csináld magad hangszerek gyerekeknek

A ház körüli mindennapi eszközökből nagyszerű hangszereket készíthetünk a kicsiknek. A gyerekek szeretik a zenét, már az icipici babák is riszálják magukat, ha meghallanak valami kedvükre való nótát. Dobolni, ütögetni is imádnak, a kicsi gyereknek még nem muszáj hangszert vásárolni, elkészíthetünk ilyenek mi magunk is.

Ezeket a hangszereket a gyerekekkel készítettük, és gyakran előkerülnek, amikor fellép nálunk a családi zenekar. 🙂 Indulhat az örömzenélés.

Dióból és kartonpapírból készül ez a kasztanyetta:

1

Ha konzervdobozra lufit húzunk, már készen is van a dobunk.

9

Máté kisfiam „találmánya” ez a pengetős: egyszerűen egy kiszuperált ételtartóra befőttes gumikat húzott,még azt is megfigyelte, hogy a különböző vastagságú, méretű gumi másképpen szól, és aszerint rendezte sorba őket.

10

Kukoricaszárból, nádból készülhet a dúdoló:

P1110040

Ha üvegekbe vagy vizespoharakba különböző magasságig vizet töltünk, majd kiskanállal megütögetjük, csilingelő hangot adnak. Lehet a vizet színezni ételfestékkel, így még látványosabb a xilofonunk. A kanalat csak lazán érintsük a pohár oldalához, mert akkor fog szépen csilingelni.

2

A hallás fejlesztése fontos, mivel az írás-olvasás tanulásához szükséges, fejlődik a ritmusérzék, a mozgás.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük