gyerek,  játék,  kreatív

5+1 unaloműző ötlet az őszi szünetre

Az őszi szünet szuper dolog – legalábbis a gyerekeknek 🙂 – íme 5+1 kreatív, unaloműző ötlet azért, hogy valóban az legyen. A tavalyi játékötleteket az idén 5+1 tevékenységgel  bővítettük a Masnival közösen.

oszi szunet

Az érdekes kémiai-fizikai kísérletek olyanok, mint a varázslatok: a teli pohárból átvándorol a víz az üresbe, elkészülhet saját vulkán, vagy tavirózsa nyílhat a mosdóban. Itt találsz párat a „varázslatokból”, melyek nagyon tetszenek a gyerekeknek, és közben kicsit tanulhatnak is.

P1180693

Melyik gyerek nem szeret festeni? És ha a festéket ők maguk keverik ki, na az aztán a jó móka! Készítsünk pufifestéket házilag, majd élvezzük a 3D-s képeket.

P1170274

Emlékszel, mi volt a gyerekkori kedvenc játékod? Mutasd meg a gyerekeidnek is! Meglátod, tetszeni fog nekik is! Régi játékokat itt találsz:

1

Hajtogatni nem csak a gyerekek szeretnek. A szívecske borítékok pedig később is jól jönnek majd:

IMG_3199-001-600x317

Gyurmázni is akkor a legjobb, ha magát a gyurmát mi gyúrjuk össze. Sőt, a só-liszt gyurmából készült dolgokat sem kell a polcra tenni, viseljük bátran!

DSC_4665-600x431

Ha pedig elfáradtunk a sok tudományos és kreatív munkában, jöhet a gyerekek kedvence, amit akár velük is elkészíthetünk: a mákos guba!

3

Gyere, kreatívkodj velünk! Kellemes elfoglaltságot a szünetre!

Szép napot!

A bejegyzés a Masni képeit, illetve saját képeket tartalmaz: a képekre kattintva eléred a készítés menetét. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük