Sárgabarackmag: a finom csemege
Az úgy volt, hogy hosszú idő után ismét baracklekvár főzésre adtam a fejemet. Legutóbb még mikor lekvárt főztem, nem volt 3:1-ben csodaszer, helyette jó sokáig főztem cukorral a gyümölcsöt és celofán közé tett szalicillal tartósítottam. Nem ma volt! 🙂
Most aztán minden „előedzés” nélkül rögtön 15 kg barackkal kezdtem a lekvárfőzést, persze a legnagyobb kánikulában. 🙂 Mit mondjak, alaposan megizzadtam, de cserébe rengeteg gyönyörű baracklekvárom lett, mellékesen meg egy nagy adag barackmagom.
Nézve a nagy kupac magot, eszembe jutott, hogy gyerekkoromban mindig kiszárítottuk, majd a kövön megtörve csemegéztünk belőle. Így aztán következett a szárítás, majd a törés, ami nem egyszerű, lévén a igen kemény csonthéjjal van dolgunk. Lehet eszegetni a magocskát. 🙂
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.