recept

A tökéletes gofri

Gyerekkoromban még csak pavilonokban árulták, de szerencsére ma már egyszerűen megoldható az otthoni elkészítése is. A tészta minden gyerek kedvence, ráadásul nem szükséges órákig a konyhában görnyedni, hiszen nagyon gyorsan kész van.

9

Valahogy előjött rajtam a nosztalgiahullám, mikor a kislányom folyamatos unszolása után egy héten belül a második gofrit sütöttem.

Felrémlettek a 80-as évekbeli pavilonok, amelyek hirtelen ellepték a kisvárost, és amikben hamburgert, hot dogot árultak, olyan igazi magyaros hamburgert, ami tele volt finomságokkal, igazi hússal, igazi paradicsommal, hagymával, sajttal, és amiből összesen kétszer ettem akkoriban, mert nálunk ételnek a paradicsomleves betűtésztával, a húsleves grízgaluskával és a rizses lecsó számított, nem holmi hamburgerek. 🙂

Aztán egyszer a mozi, pontosabban filmszínház mellett, – mert még akkor az is volt a kisvárosban- feltűnt egy új pavilon: Ge-off-rey szótagoltuk a cirkálmányos feliratot, aminek semmi értelme nem volt.

Igazi értelmet egy hét múlva nyert, mikor a pavilon kinyitott, és édes illattal csábítóan hívogatott gyereket, felnőttet egyaránt. Persze rögtön meg kellett kóstolni az egyébként borsos árú finomságot, és persze az extra változatot, amire vékonyan baracklekvárt kentek, majd jött rá egy csokipuding, amit végül tejszínhab koronázott. Egyszerűen isteni volt. Ma is  így szeretem a legjobban. 🙂

Hozzávalók:

25 dkg liszt

1 csipet só

3 tojás

7,5 dkg vaj (olvasztott)

375 ml tej

2,5 dkg cukor

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjét habbá verjük. A többi hozzávalót robotgéppel összedolgozzuk (a vajat olvasztva), majd legvégül belekeverjük a felvert tojáshabot is.

Margarinnal kikent gofrisütőben aranybarnára sütjük. Nekem szögletes, nagy méretű gofrisütőm van, ebből a mennyiségből kb. 8 gofri lesz.

10

Ha cseresznyeszilva lekvárt szeretnél készíteni, a receptért katt ide.

93

A képen szereplő újságpapírdísz elkészítését itt találod.

519

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

4 hozzászólás

  • Judit Kiss

    Debreceni egyetemista koromban ettem először szintén „pavilonos” verziót. A mai napig csodálkozom, hogy nem kaptunk hasmarsot a tömény eperlekváros-csokikrémes-tejszínhabos gofritól… Mi nagyon szeretjük a gofrit (én+2 gyerek, hálistennek ősidők óta van gofrisütőm is, ezt a receptet tuti ki fogom próbálni.

    • Rácz Anikó

      Szia Judit! A debreceni verziót én is kóstoltam, szintén egyetemistaként. 🙂
      Lehet, hogy az évek szépítik meg, de én azt is szerettem. Remélem, ízlik majd a családnak ez a verzió is, legutóbb a kislányom készítette, és neki is sikerült. Szép estét: Anikó

  • Judit Kiss

    Lám, kicsi a világ! Mindenképpen beszámolok majd a recept fogadtatásáról, de nincsenek kétségeim a siker felől.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük