Almarózsa uzsonnára
A hétvégék azért jók, mert nem kell rohanni, lehet kicsit lustálkodni, kényelmesen reggelizni, pizsamában tölteni a fél napot.
Együtt tévézni a gyerekekkel, kártyázni, társasozni és finomat uzsonnázni egy mézes tea mellett. Valami édeset, langyosat, fincsit, finom illatút, amivel nincs sok macera. Mondjuk egy rózsát? 🙂
És mivel almaszezon van, miből másból készülne, mint almából.
Ugye, káprázatos? 🙂 A receptet kedvencemnél, Andi oldalán találtam, és persze ebben sem csalódtam.
Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta (275 g)
3 – 4 db alma
7 evőkanál kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál citromlé
kb. 1 liter víz
Az almákat megmosom, felvágom magházát kivágom, majd vékony szeletekre vágom. Az a jó, ha tényleg vékonyak, kb. 1-1,5 mm-esek.
A vizet felforralom, majd teszek 3 ek. cukrot, majd 2 ek. citromlevet, ebbe kerülnek az almaszeletek, de csak rövid időre (max. 2 perc), hogy kissé megpuhuljanak és hajlíthatóak legyenek.
Kiszedés után jól le kell csepegtetni, majd papírtörlőn leitatni a vizet.
A tésztát vékonyra nyújtom, majd 2-2,5 cm vastag csíkokra vágom.
Megszórom a 4 ek. cukor és a fahéj keverékével.
Az almaszeleteket a tésztacsíkokra helyezem úgy, hogy a széleik fedjék egymást, de egy kicsit lelógjanak a tésztáról.
Ezután jön a feltekerés, ha balról jobbra raktuk a szeleteket, akkor jobbról balra tekerem fel jó szorosan. A tészta végét a rózsa alá teszem.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, kb. 180 fokon sütöm ki a rózsát (20-25 perc).
Nekem 10 db lett.
Sütés után megszórom porcukorral, és bezsebelem a lányom elismerését, hogy milyen szép ez a rózsa és a kisfiam ámulását, hogy tényleg rózsavirágot eszünk? 🙂
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.