recept

Almarózsa uzsonnára

A hétvégék azért jók, mert nem kell rohanni, lehet kicsit lustálkodni, kényelmesen reggelizni, pizsamában tölteni a fél napot.

Együtt tévézni a gyerekekkel, kártyázni, társasozni és finomat uzsonnázni egy mézes tea mellett. Valami édeset, langyosat, fincsit, finom illatút, amivel nincs sok macera. Mondjuk egy rózsát? 🙂

És mivel almaszezon van, miből másból készülne, mint almából.

1

Ugye, káprázatos? 🙂 A receptet kedvencemnél, Andi oldalán találtam, és persze ebben sem csalódtam.

Hozzávalók:

1 cs. leveles tészta (275 g)

3 – 4 db alma

7 evőkanál kristálycukor

1 cs. vaníliás cukor

1 teáskanál őrölt fahéj

2 evőkanál citromlé

kb. 1 liter víz

Az almákat megmosom, felvágom magházát kivágom, majd vékony szeletekre vágom. Az a jó, ha tényleg vékonyak, kb. 1-1,5 mm-esek.

A vizet felforralom, majd teszek 3 ek. cukrot, majd 2 ek. citromlevet, ebbe kerülnek az almaszeletek, de csak rövid időre (max. 2 perc), hogy kissé megpuhuljanak és hajlíthatóak legyenek.

2

Kiszedés után jól le kell csepegtetni, majd papírtörlőn leitatni a vizet.

A tésztát vékonyra nyújtom, majd 2-2,5 cm vastag csíkokra vágom.

3

Megszórom a 4 ek. cukor és a fahéj keverékével.

4

Az almaszeleteket a tésztacsíkokra helyezem úgy, hogy a széleik fedjék egymást, de egy kicsit lelógjanak a tésztáról.

5

Ezután jön a feltekerés, ha balról jobbra raktuk a szeleteket, akkor jobbról balra tekerem fel jó szorosan. A tészta végét a rózsa alá teszem.

6

7

Sütőpapírral kibélelt tepsiben, kb. 180 fokon sütöm ki a rózsát (20-25 perc).

Nekem 10 db lett.

1

Sütés után megszórom porcukorral, és bezsebelem a lányom elismerését, hogy milyen szép ez a rózsa és a kisfiam ámulását, hogy tényleg rózsavirágot eszünk? 🙂

9

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük