Harcsafilé burgonyás bundában
Nem kell külön köretet készíteni. Uborkasalátával a legjobb.
Nálunk most ez a halas-burgonyaropogós a legújabb kedvenc. Az elmúlt hetekben többször készült nálunk, sőt, már vendégek is kóstolták, akiknek szintén nagyon ízlett.
A legjobb, hogy nem kell külön köretet készíteni, mert az a bundában van, csak összekeverjük, belemártjuk a bundába, sütjük és már ehetjük is.
Hozzávalók:
Harcsafilé ( kb. 0,5 kg, afrikai)
Burgonya (1 db nagy)
Vöröshagyma (finomra vágott – ½ fej)
liszt (80-100 g)
Tojás (2db)
Keményítő (5 ek)
sör, világos (kb. 1 dl)
Pálinka (2-3 ek, semleges ízű)
TIPP: Csirkemellből is el tudom képzelni.
A harcsafiléket szeleteljük, enyhén sózzuk, hagyjuk picit pihenni.
A burgonyás-hagymás bundához a tojásokat kikeverjük a liszttel, keményítővel, ízesítjük sóval, majd apró lépésenként hozzáadjuk a sört és a pálinkát. A keveréknek sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie, nekünk kevesebb sör fogyott, mint az 1 dl. A pálinka amiatt van benne, hogy a bunda majd kevesebb olajat vegyen fel.
Kis lyukú reszelőn belereszelünk egy egész nyers burgonyát, valamint a finomra vágunk egy fél fej vöröshagymát. A harcsafiléket lisztbe forgatjuk, de csak annyira, hogy éppen legyen rajta egy kevés, hogy a massza tapadjon majd rá. 180 fokos forró olajban szép aranybarnára sütjük, a serpenyőben egy kis masszát még szoktunk rátenni. Ha elkészült, rácson lecsepegtetjük, és melegen tálaljuk.
Fokhagymás uborkasalátával a legfinomabb.
Nekünk a masszából mindig megmarad valamennyi, ezt forró olajban ki szoktujk sütni, és frissen megesszük.
Jó étvágyat!
A fogást a Lidl szakácskönyvéből készítettük el, Széll Tamás receptje.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡