recept

Harcsafilé burgonyás bundában

Nem kell külön köretet készíteni. Uborkasalátával a legjobb.

Nálunk most ez a halas-burgonyaropogós a legújabb kedvenc. Az elmúlt hetekben többször készült nálunk, sőt, már vendégek is kóstolták, akiknek szintén nagyon ízlett.

A legjobb, hogy nem kell külön köretet készíteni, mert az a bundában van, csak összekeverjük, belemártjuk a bundába, sütjük és már ehetjük is.

Hozzávalók:

Harcsafilé ( kb. 0,5 kg, afrikai)

Burgonya (1 db nagy)

Vöröshagyma (finomra vágott – ½ fej)

liszt (80-100 g)

Tojás (2db)

Keményítő (5 ek)

sör, világos  (kb. 1 dl)

Pálinka (2-3 ek, semleges ízű)

TIPP: Csirkemellből is el tudom képzelni.

A harcsafiléket szeleteljük, enyhén sózzuk, hagyjuk picit pihenni.

A burgonyás-hagymás bundához a tojásokat kikeverjük a liszttel, keményítővel, ízesítjük sóval, majd apró lépésenként hozzáadjuk a sört és a pálinkát. A keveréknek sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie, nekünk kevesebb sör fogyott, mint az 1 dl. A pálinka amiatt van benne, hogy a bunda majd kevesebb olajat vegyen fel.

Kis lyukú reszelőn belereszelünk egy egész nyers burgonyát, valamint a finomra vágunk egy fél fej vöröshagymát. A harcsafiléket lisztbe forgatjuk, de csak annyira, hogy éppen legyen rajta egy kevés, hogy a massza tapadjon majd rá. 180 fokos forró olajban szép aranybarnára sütjük, a serpenyőben egy kis masszát még szoktunk rátenni. Ha elkészült, rácson lecsepegtetjük, és melegen tálaljuk.

Fokhagymás uborkasalátával a legfinomabb.

Nekünk a masszából mindig megmarad valamennyi, ezt forró olajban ki szoktujk sütni, és frissen megesszük.

Jó étvágyat!

A fogást a Lidl szakácskönyvéből készítettük el, Széll Tamás receptje.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡