Almafánk
De jó a magyar nyelv játékossága :-), lehet tippelni, hogy kertészkedésről, vagy főzésről lesz szó. 🙂
Persze így farsang tájékán talán nem nehéz kitalálni, hogy hamarosan a konyhában fogjuk találni magunkat.
A fánk, mármint a szalagos nem az én műfajom. Még egy kicsit gyakorolni kell. :-9 Így aztán sem a családi farsangi bulin, sem a ovison nem tudok előrukkolni a szalagossal.
Van viszont egy tuti receptem- persze Gizi mamától-, ami még azért is nagyon tökéletes, mert a kissé fonnyadozó almákat is felhasználhatom hozzá. Ugyanis ilyenkorra már a pincénkben kissé öregedésnek indulnak az almák (hiába, ezek a túlfűtött társasházi pincék nem zöldség és gyümölcs tárolásra lettek kitalálva.) Az almafánk egyszerű, gyorsan elkészül,nem kell keleszteni, és nagyon finom, ja, és még nekem is sikerül. Ennél többet nem várhatok el tőle.
Hozzávalók : 80 dkg megtisztított alma, 25 – 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 db tojás, 2 evőkanál kristálycukor, őrölt fahéj ízlés szerint
Az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a levét kinyomkodjuk.
- Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a tojásokat.
- A lisztet keverjük el a sütőporral, amjt fokozatosan adjuk a masszához, attól függően, hogy mennyire leves az alma.
- Olyan állagú legyen, hogy galuskát tudjunk formázni belőle két kanál segítségével.
- Bő, forró olajban kell kisütni, szép barnára mindkét oldalt.
- A felesleges olajat papírtörlővel itassuk le.
- Porcukorral, házi lekvárral tálaljuk. Nekem a Gizi mama-féle baracklekvárral a tuti.
Amiért még szuper, hogy hidegen és másnap is jó és az sem baj, ha nem teljesen egyformák, erre én azt szoktam mondani, hogy rusztikus. :-).
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz vagy a képre kattintva elérheted a kép forrását. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.