
Sült alma likőr házilag
Almáspités ízorgia alkoholban áztatva.
Ez a likőr azoknak fog ízleni, akik nem bánják, ha a jófajta házi almáspite ízt folyadék formában csurgathatják le a torkukon, és azt sem, hogy a folyamatot egy kis extra szemcsillogással fejezik be.
A kedves rendszeres blogolvasók – akiknek innen küldök egy puszit csillogó szemekkel – tapasztalhatják, hogy a különféle likőrök gyakran előkerülnek a blogon, aminek egyik oka az, hogy van saját pálinkánk, amiből 5 évre visszamenően tekintélyes mennyisséggel rendelkezünk.
A másik pedig, hogy ezeket a finom likőröket szívesen fogadják a barátaink, és a család is, amikor ajándék formájában megörvendeztetjük velük őket.
A mostani likőr alapja egy Kaldenekker recept, amit azonban némiképpen módosítottam: kivettem belőle az ánizst, mert mi azt nem szeretjük, és cukorsziruppal is hígítottam a likőrt, mert a végeredmény túl erősnek bizonyult.
Hozzávalók:
4-5 db alma
1 liter pálinka
1-2 db egész fahéj
15-20 dkg cukor
1 dl víz
Távolítsuk el az alma magházát, majd vágjuk cikkekre, és tegyük sütőpapírral kibélelt sütőbe, szórjunk mindegyikre egy kis kanálkányi cukrot, és helyezzük el a fahéjat.
Süssük, kb. 20-40 percig (ez nálunk 40 percig tartott), míg az alma és a cukor finoman megkaramellizálódik, majd tegyük bele befőttesüvegbe, öntsük le pálinkával.
2 hétig rázogassuk, majd szűrjük le.
Én ilyenkor készítettem még egy cukorszirupot 1 dl vízzel, és ezt adagoltam az alkoholos részhez. Az, hogy mennyi vizet és cukrot használunk ízlés kérdése, és függ a pálinka szeszfokától is, ilyenkor érdemes közben kóstolni, figyelembe véve azt is, hogy idővel kicsit édesedik a likőr az állás közben.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.