recept

Sült alma likőr házilag

Almáspités ízorgia alkoholban áztatva.

Ez a likőr azoknak fog ízleni, akik nem bánják, ha a jófajta házi almáspite ízt folyadék formában csurgathatják le a torkukon, és azt sem, hogy a folyamatot egy kis extra szemcsillogással fejezik be.

A kedves rendszeres blogolvasók – akiknek innen küldök egy puszit csillogó szemekkel – tapasztalhatják, hogy a különféle likőrök gyakran előkerülnek a blogon, aminek egyik oka az, hogy van saját pálinkánk, amiből 5 évre visszamenően tekintélyes mennyisséggel rendelkezünk.

A másik pedig, hogy ezeket a finom likőröket szívesen fogadják a barátaink, és a család is, amikor ajándék formájában megörvendeztetjük velük őket.

A mostani likőr alapja egy Kaldenekker recept, amit azonban némiképpen módosítottam: kivettem belőle az ánizst, mert mi azt nem szeretjük, és cukorsziruppal is hígítottam a likőrt, mert a végeredmény túl erősnek bizonyult.

Hozzávalók:

4-5 db alma

1 liter pálinka

1-2 db egész fahéj

15-20 dkg cukor

1 dl víz

Távolítsuk el az alma magházát, majd vágjuk cikkekre, és tegyük sütőpapírral kibélelt sütőbe, szórjunk mindegyikre egy kis kanálkányi cukrot, és helyezzük el a fahéjat.

Süssük, kb. 20-40 percig (ez nálunk 40 percig tartott), míg az alma és a cukor finoman megkaramellizálódik, majd tegyük bele befőttesüvegbe, öntsük le pálinkával.

2 hétig rázogassuk, majd szűrjük le.

Én ilyenkor készítettem még egy cukorszirupot 1 dl vízzel, és ezt adagoltam az alkoholos részhez. Az, hogy mennyi vizet és cukrot használunk ízlés kérdése, és  függ a pálinka szeszfokától is, ilyenkor érdemes közben kóstolni, figyelembe véve azt is, hogy idővel kicsit édesedik a likőr az állás közben.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük