Így készül a bécsi túrós palacsinta
A túrós palacsinta finom, ez nem kétséges, de ez az illatos vaníliás öntettel nyakon öntött, sült verzió, na hát ez káprázatos!
A forró napok után hihetetlen, de hétvégén eljött annak is az ideje, hogy jól essen bekapcsolni a sütőt. Egy fél kilo túró várta, hogy készüljön belőle valami. A gyerekek palacsintát szerettek volna, de ők a kakaósat szeretik, így készült kakaós, és túrós is, ez utóbbi kicsit szokatlan módon, a bécsi verzióban.
Öntettel, finoman sütve: amitől a palacsinták csak úgy olvadnak a szánkban. Egyszerűen abbahagyhatatlan. Megéri a plusz munka!
Hozzávalók:
10-12 db palacsinta
A töltelékhez
50 dkg túró
3-5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál mazsola (elmaradhat)
50 dkg túró
3-5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál mazsola (elmaradhat)
2 evőkanálnyi vaj
fél citrom reszelt héja
2 tojás
fél citrom reszelt héja
2 tojás
Az öntethez
2 dl tej (vagy tejszín)
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
A palacsintát a szokott receptem alapján készítem:
A töltelékhez a túrót, a cukrot a mazsolát és a citromhéjat összekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a túros elegybe.
Megtöltjük a palacsintákat, majd mindegyiket ferdén kettévágjuk.
Megtöltjük a palacsintákat, majd mindegyiket ferdén kettévágjuk.
Az öntethez a tojást a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet is (tejszínnel még istenibb).
A töltött palacsintákat vékonyan kivajazott sütőedénybe tesszük (hagyjunk helyet az öntetnek is), majd az öntettel egyenletesen beborítjuk.
Sütőben addig sütjük, míg az öntet meg nem szilárdul (nekem 20-25 perc, 180 fok).
Melegen, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.