
Barack pongyolában
Kérsz egy barackot?
Nem is gondolná az ember, hogy milyen jó ki receptötleteket kap riportok olvasása közben. Már nem az első eset, hogy a Nők lapja cikkeit olvasva kaptam valamilyen gasztronómiai tippet. Hálás vagyok Vadas Zsuzsának, akinek imádtam a Köveskálról, pontosabban a Kővirág étteremről írt cikkét: legszívesebben rögtön ott vacsoráztam volna, leküzdve az uszkve 350 km távolságot, és rögtön körbenéztem, van-e valahol régi, „taposós” varrógépállvány, hogy asztalt készítsek belőle.
Persze egyiket sem sikerült azonnal megvalósítanom, de a félbevágott, sörtésztában kisütött barackot vacsorára már én is citromos mézbe mártogattam a teraszon. 🙂
Szerencsére volt néhány szem saját barackunk a kertből, aminek már olyan igazi édes-barackos-leveses íze van, amit az, aki csak a boltból vásárolt barackot ismeri, nem ízlelhet soha.
A barackokat félbevágtam, magjukat eltávolítottam, majd először kevés lisztbe forgattam, majd sörtésztába paníroztam.
A sörtésztát így készítettem:
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 dl sör
3 tojás
0,5 dl
olaj
kevés só
A lisztet összedolgoztam a tojások sárgájával, sörrel, kis sóval. A tojásfehérjékből habot vertem, majd a tésztához kevertem, egy kis olajjal egyetemben.
A tésztában megforgatott barackokat forró olajban sütöttem.
Nekem maradt még tésztám, ezért tejjel hígítva palacsintatésztát is készítettem, a gyerekek nagy örömére. 🙂
Legközelebb Köveskálon is megkóstolom!
Szép napot!