recept,  Spóroló

Panírozz 5 perc alatt!

Ismerős a helyzet, amikor sok kis apró gombát, vagy csirkefalatkát kell panírozni?  1 kg apró csiperkegomba vagy  csirkemell panírozása 5 perc alatt, kevés mosogatással? Lehetséges !

Sokszor az ember nem is gondolja, honnan kap majd nagyon jó ötletet, vagy ihletet. Én sem gondoltam arra, mikor 2012-ben egy riportot olvastam, hogy egy írótól tanulok majd egy szuper panírozási technikát.  Az interjúban, mely Dragomán Györggyel és családjával készült, az író  mesélt arról is, hogy szeret főzni és a gyerekei kedvence a ropogós csirkefalatok, melyet ő egyszerűen készít. Elárulta azt is, hogyan. Persze kipróbáltam, és azóta én is így panírozok, de valamiért nem is jutott eszembe korábban ezt leírni!

És hogy hogyan született belőle ez a bejegyzés? Nos, az ihlet a Cafeblog VIP program gasztrofotózásán jött.  🙂  Így hát, íme!

SAM_3436

A módszer nagyon egyszerű, kell hozzá egy nagy fedeles műanyag doboz, ebben fogunk panírozni. Tegyük bele a a panírozni kívánt gombát, és adjunk hozzá joghurtot. Nekem  kb. 70 dkg csiperkéhez 1 evőkanál joghurtra volt szükségem.  A mennyiség függ attól, hogy mennyi a panírozandó mennyiség, illetve mekkora annak a felülete (mennyire apró). Rázzuk jól össze. Fontos, hogy a joghurt jól benedvesítse a felületet, de ne tocsogjon.

SAM_3445

Tegyünk hozzá lisztet. Ez kb. 1,5 evőkanál volt. Rázzuk jól össze.

SAM_3448

Jöhet a felvert tojás (jelen esetben egy darab) és persze rázd, rázd rázd!

SAM_3457

Legvégül pedig a zsemlemorzsa (itt 2-3 evőkanál), és rázás!

SAM_3461

És lehet sütni:

SAM_3483

Csirke esetében is hasonló a helyzet, kis módosítással: vagyis a csirkéhez adjunk joghurtot, ehhez tegyünk fokhagymát is. Rázás! Majd keményítőt adjunk, ettől ropogós lesz! Rázás. Következik a liszt. Rázás! Majd a felvert tojás. Rázás! És végül a zsemlemorzsa. Rázás!

 kép2

Sajnos, a kisült rántott combot nem tudtam lefényképezni, mert a család elkapkodta. 🙂

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.


Tip-1kicsiSpórolós tipp: Az idő pénz, spórolj az idővel. Sok embernek nagyon kevés ideje van, ezért jó minden olyan technika, minden olyan ötlet, mellyel időt spórolunk.

Ha az apró gombákat, apró csirkemell falatokat az előbbi módszer szerint panírozzuk, sok időt nyerünk, melyet a családra, barátokra fordíthatunk.

Tetszett a tipp? Oszd meg másokkal is! További ötletek itt.