Csupa sajtos, szezámmagos rágcsa a foci Eb-re
Ropogós ízorgia. Sör mellé is jól csúszik.
Ez a sajtos rágcsa annyira isteni, hogy néhány perc alatt elfogyott, mikor németországi vendégségünk alkalmával Orsi megsütötte. A gyerekek imádták, ami azért is nagy szó, mert ők valahogy eleve ódzkodnak a sajtos dolgoktól, már pedig ebben van sajt rendesen, nem is akármilyen.
És hogy nemcsak arról volt szó, hogy a vendégségben az étel mindig finomabb, azt mi sem bizonyítja jobban, mint itthon megsütve is is azonnal eltűnt a tányérról.
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
30 dkg reszelt (öreg) gouda
250 g vaj
1 tojás
szezámmag
só és paprika ízlés szerint
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük legalább 5 órára.
Ezután kivesszük a tésztát, és hagyjuk egy kicsit puhulni, mert ilyenkor olyan kemény, hogy szinte képtelenség kinyújtani. De tényleg csak egy kicsit, hogy nyújtható legyen. Célszerű a tésztát 2-3 részre osztani.
Jó kis izommunka lesz, mire 5 mm vastagra kinyújtjuk, de legalább közben sportolunk is. 🙂
Ezután megkenjük a tojással a tetejét, majd rászórjuk a szezámmagot, és 3*4 cm-es lapokra vágjuk.
Kb. 170 fokon 5-10 perc alatt megsül, ügyelni kell arra, hogy ne barnuljon meg, mert akkor már nem jó ízű. aranysárgán az igazi!
Tökéletes lesz a szurkoláshoz! Mert, bár – bevallom, – nem vagyok nagy focirajongó, a kisfiammal biztosan fogunk meccset nézni. Addig is felkészítő edzéseket tart nekem, bőszen mutogatva a focis kártyáit, hogy jobban megismerjem, ki kicsoda a mai fociban. 🙂
További receptek szurkolóknak:
Krumplichips spirálozva házilag
Roppanós sajtgolyó pillanatok alatt
Szép napot!
3 hozzászólás
Béleczki Lilla
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy gouda helyett trappistával is elkészíthető?
anapfenyillata
Szia Lilla! ennek kell a Gouda, viszont ha trappistával szeretnél, a sajtos kréker jó választás, ilyen címen találod: volt, nincs süti: sajtos kréker házilag. Majd írd meg, ízlett-e. 🙂
https://anapfenyillata.cafeblog.hu/2018/12/29/volt-nincs-suti-sajtos-kreker-hazilag/
Béleczki Lilla
Köszönöm, majd tájékoztatlak. 😀